Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2020. január 17. 19:52

Majd vasárnap: Norvégia–Magyarország 36–29 (20–12)

Hamar kiderült, nem tudjuk fölvenni a versenyt a norvégokkal, aztán az is kiderült, ha az elejét nem rontjuk el, és nem engedjük el őket, akkor a mezbabona akár be is jöhetett volna

Hirdetés

Norvégia–Magyarország 36–29 (20–12)
Férfi kézilabda Európa-bajnokság, középdöntő, 2. csoport, 1. játéknap, Malmö, Malmö Arena. Vezette: Ivan Pavićević, Miloš Ražnatović (montenegróiak).
Norvégia: Bergerud – Bjørnsen 2, Øverby 4, Sagosen 7, Johannessen 6, Rød 3, Jøndal 5. Csere: Sæverås (kapus), Gulliksen, Gullerud 3, O'Sullivan, Reinkind 5, Tangen, Blonz 1. Szövetségi kapitány: Christian Berge.
Magyarország: Mikler – Hornyák 2, Máthé 3, Sipos, Bánhidi 3, Ligetvári 5, Győri. Csere: Székely (kapus), Szita 1, Bóka 1, Balogh 3, Fekete 1, Rosta 3, Nagy 5, Ubornyák 2, Tóth. Szövetségi kapitány: Gulyás István.
Hétméteresek: 5/3, illetve 0/0.
Kiállítások: 8 perc, illetve 8 perc.
Piros lap: Bánhidi (32.).

Meccs előtti, tényeken alapuló babonák:

1. félidő

Fehérben kezdtünk, védekezéssel.

Bjørnsen szerzi az első gólt, Borsos Attila szakkommentátor reklamált, el kellett volna venni szerinte a labdát a norvégoktól, nem így lett, 1–0. Máthé elsőre elrontja. Øverbyé a második gól, a kipattanót teszi vissza. Szita is rontja az első lövést. Johannessen átlövését sem tudja hatástalanítani Mikler, 3–0. Hiszünk abban, hogy direkt játszunk így... Szita akar Bánhidinek passzolni, nem sikerült... gyorsan ránk hozzák a labdát, nem tudunk cserélni. Rød a kapufát aprítja. Szita megint nem talál be, Miklernek megvan az első védése, de Bjørnsen hetest harcol ki, Sagosen bedobja, 4–0. Még alszunk.

Máthé dobja az első gólunkat a hatodik percben, szép átlövés volt, 4–1. Johanessen második lövése is gól, 5–1. Jøndal gólja után időt kér a magyar pad, 6–1. Szitát lesáncolja a norvég fel, nem pattan be a lövése Bergerud kapujába. Rød löketét is ki kellett szedni Miklernek a kapuból, 7–1. Győri lövését védi Bergerud, Sagosen passzol Øverbynek, igen, gól, sajnos, 8–1. Eddig nem jó, ezt bátran kijelenthetjük. Bánhidi először kapott labdát, be is lőtte 8–2. Máthé Dominiké az első két perc, a második hetest is értékesítette Sagosen, 9–2. Passzívnál már Ligetvárinak tette vissza a labdát Bánhidi egy szabaddobásnál, majd helyet csinált neki, a magyar lövő élt is lehetőséggel, 9–3. Sagosen passzol Øverbynek, volt már ilyen, megint gól, 10–3. Ligetvári lőtt ismét, sajnos a jobb kapufáról kifelé jött a labda. Ligetvári tart most meccsben minket, második átlövésgóljával 10–4, bónusz: Gullerud pihen két percig. Emberhátrányban is gólt lőnek, ráadásul már passzívot jeleztek a bírók, de Sagosen gólt lőtt Miklernek, akit le is cserélt Gulyás szövetségi kapitány, 11–4. Rød avatta fel Székelyt, 12–4, utána üres kapura akartunk lőni, sikertelenül. Újabb beállógól: a frissen visszajöhetett Gullerud szerzi, Balogh felel rá, 13–5. Rød megint, valószínűleg nem fogunk vezetni a szünetben, 14–5. Rød megint, de mosat passzol, mert kiléptünk rá, így a beálló szabadon maradt, Gullerud meg bedobja, 15–5. Balogh lövése kis gól is gól, lásd még benn van, a lényeg, már nem tíz közte, 15–6. Rosta beállt, majd kiállt, hetest is kapnak, de Sagosen lövését kivédi Székely. De Jøndal hetesével szemben már tehetetlen, 16–6. Ligetvári teszi le Feketének a jobb szélre, szép spanyol légiós összjáték volt, Reinkind felel rá, a lassítás alatt lőtte, 17–7. Bánhidi beállóból, de még nagyon nagy a különbség 17–8.

A 23. percre állt össze először a hatosfalunk úgy, ahogy az a korábbi meccseken működött. Ligetvári csökkenti a hátrányt, a harmadik átlövése megy be a jobb alsóba, 17–9. Fekete ül le két perce, hetest is fújnak ellene Jøndal lövi a jobb felső fölé. Nagy első lövése ezúttal gól, Bergerud lábai között pattint be átlövésből, 17–10. Reinkind újra, nem tudnak leállni, 18–10. Nagy Bence második lövése is gól, Bjørnsen azonnal visszaállítja a különbséget a jobb szélről, 19–11. Emberelőnyben vagyunk, Sagosent ültetik le, Hornyák kanyarodik be újra, nem csuklós buszként, két szép tempó után lőtt gólt, 19–12. Nagy Bence szedi össze a saját kipattanóját, a bal kapufa „talpát” találta el, Ligetvári ellépi. Reinkind passzolt Bjørnsennek, csúnyán mellé lőtte. Nagy Bence sajnos elszeleburdiskodta. Johanessen lövi a huszadik norvég gólt, harminc perc alatt kettővel többet kaptunk, mint amennyit Izland egy egész meccsen lőtt... 20–12.

Hogy is van? Csak előre!

2. félidő

Bánhidi harmadik góljával kezdődött a második félidő, 20–13. Johanessen mellélő, Szita most betalál, 20–14. Megindultunk? (Igen...) Rød egy kicsit jászaimarizik, Bánhidit akarja kiállíttatni, pedig csak elcsúszott a szegedi beállós rásegítésével, de a piros lap túlzás lenne. Mégis felmutatják Bánhidinek... Passzívig támadunk Szita akarta betenni Rostának, nem sikerült. Jøndalnak teszik le a szélre, Székely hozzáér, de bevitte a kezét a labda, 21–13. Nagy Bence kapufát lő, Johanessen bezzeg gólt, 22–14. Reinkindet állítják ki a montenegrói bírók, hornyák beviszi Nagy Bence passzát, és szép gólt lő, 22–15. Jøndal kísérlete most nem viszi be Székely kezét, szépen védett a magyar kapus, de messzire kipattant róla, így újra a norvégok jönnek. Szita bejátszását majdnem lefülelték, de Rosta összeszedi, a kapusba lő, Balogh összeszedi a kipattanót, szépen harcoltunk ekkor, sőt megvolt az utáni Zsoooltizás a második félidőben, 22–16. Sagosen is feliratkozik ebben a félidőben is, Nagy Bence lövése most befelé pattan, végre, 23–17. Labdát szerzünk, Sipos indítja Bókát, ami mit jelent? Gólt, Amit eddig kapura dobott a Balatonfüred szélsője, az bement, 23–18. Jøndalt megint legyőzi Székely, másodszor lőtte a szélső a magyar kapusba a labdát. Rostának most érdemben beteszi Szita, aki befordult, felugrik, és a jobb oldalába lő Sæverås kapujának, 23–19.

A második tíz percét a második félidőnek Reinkind gólja nyitja, 24–19, de most van védekezés, ennek a gólnak az ellenére is. Szita lő mellé passzívnál. Sipos szedi le Sagosent a levegőből, két percet kap, megúsztuk, ez tényleg piros volt. Gullerud kapar össze egy gyönge bejátszást, és befordult Rosta mellett, 25–19. Balogh passzát Nagy Bence csuklózza be, 25–20. Székely újra szépen véd, miközben Norvégia visszahozza kezdőkapusát, Bergerudot. Szita rontja el, Rosta próbál kapaszkodni, de nem volt esélye. Megint Jøndalra játsszák a figurát, most ő nyert, végiglőtte a magyar kapuban a labdát (jobbfelsőbe lőtte, onnan „végigment” a labda a kapuban), 26–20. Ubornyák is bejött, dugót kihúztuk, már kicsit pihenünk, közben Reinkind meglőtte a negyedik gólját, 27–20, Jøndal megint, 28–20. Nagy Bence pattint Bergerud kapujába a norvég sánc mögül, 28–21. Sagosen most Øverbynek ad gólpasszt, 29–21, a beálló könnyen fordult be a hatoson. Szita lövését újra védi Bergerud.

Sagosen most átlő, meg lettünk volna nélküle, 30–21. Máthé is végre gólnak örülhet, 30–22. Blonz is bejön a norvégokhoz, most neki ad gólpasszt Sagosen, 31–22. Rosta mutatja meg, miért jó, hogy itt van az Eb-n, Sagosen Reinkinddel játszik össze, a gólt most a PSG irányítója lövi, majd Ligetvári lő újra kapura, gól, Johanessen rántja föl a labdát, 33–24. Máthé eteti Rostát, két percet kiharcolva lő gólt Bergerudnak, 33–25. Sagosen kínaiból lő tapsolható gólt, Ligetvári nem hagyja magát, 34–26. Reinkind ágyúz tíz méterről Székely kapujába, 35–26, Ubornyák is föliratkozik a gólszerzők közé, ez volt az első gólja nemcsak az Eb-n, de a válogatottban is, 35–27. Johanessen zúdít a jobb alsóba. „Nagyon jól az átlövőik... Meg a szélsőik... Meg a beállóik” – értékelte Borsos Attila az ellenfelet, közben Máthé szépít egy kicsit, 36–28. Norvég időkérés, kicsit pihennek. Tóth lő mellé szélről. Sipos még meggyötri Sagosent. Székely védi Blonz lövését, Ubornyák szép gólt lő, 36–29.

Vasárnap Szlovénia jön, szívjuk föl magunkat!

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Európa-bajnokság férfi kézilabda férfi kézilabda-válogatott kézilabda norvégia
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés