Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Felfoghatatlanul sok pénzt költ saját produkciókra a Netflix a következő nyolc évben
Művház 2020. január 17. 19:09 Forrás: MTI

Felfoghatatlanul sok pénzt költ saját produkciókra a Netflix a következő nyolc évben

De leírni azért le lehet: 26,3 milliárd dollárt, vagyis mintegy 8000 milliárd forintot. És így maradnak is vezetők a globális streamingpiacon. Legalábbis egy elemző szerint.

Hirdetés

A Netflix, a legnagyobb globális streamingszolgáltató a nemzetközi színtéren kibontakozó konkurenciaharcban 17,3 milliárd dollárt (5200 milliárd forintot) fordít tartalomelőállításra 2020-ban, és új befektetései 2028-ig elérik a 26,3 milliárd dollárt – idézte a The Hollywood Reporter a BMO Capital Markets szórakoztatóipari elemzője, Daniel Salmon előrejelzését.

Az elemző szerint a Netflix maradt a vezető globális streamingszolgáltató, és a várakozások szerint növekedése folytatódik. Többek között Indiában és Japánban is megveti a lábát.

Miközben az Apple TV+, a Disney+ és más streamingszolgáltatók előretörése is megfigyelhető, az elemző szerint ennek „streamingháborúként” való értékelése téves, mivel az ágazat előretörésének sok nyertese lehet.

A konkurencia azonban érzékelhetően nő, a streamingarénába belépő Facebook Watch, az Apple és a YouTube szintén jelentős összegeket fordít a saját tartalmakra, emellett a WarnerMedia HBO Max, a Comcast Peacock és a Disney+ szolgáltatás is versenytársa a Netflixnek.

A streamingóriás ugyanakkor nemzetközi partnerkapcsolatai fejlesztésével is növeli piaci részesedését: a közelmúltban kötött hosszú távú megállapodást a Nickelodeonnal animációs tartalmakra, többéves és több produkcióra szóló megállapodást a Trónok harcát jegyző David Benioff-fal és Dan Weiss-szel, valamint hároméves szerződést a vezető dél-koreai médiavállalattal, a CJ ENM konglomerátummal eredeti tartalmak előállításáról és válogatott műsorok forgalmazásáról.

A Netflixről legutóbb a napokban írtunk, akkor az Oscar-jelölések kapcsán: az idei gála egyik legnagyobb tétje ugyanis, hogy vajon tud-e majd a nagy stúdiókkal szemben vagy mellett komoly eredményeket elérni a streamingszolgáltató. Ha tud, az alapvetően befolyásolhatja a filmgyártás jövőjét is.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: film média médiapiac mozi Netflix sorozat streaming tévé
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés