Hirdetés
Hirdetés
Művház 2020. január 17. 18:06 Forrás: Szegedi Tükör

Të mán férjhön möhetsz, vótá Radnán

A Magyar Narancs egykori főszerkesztője, Vágvölgyi B. András könyvbemutatójával, Radnóti Miklós utolsó hónapjainak krónikájával és a friss aranygyűrűs, Klebniczki György zongoraművész triójának koncertjével ünneplik többek között a magyar kultúra napját Szegeden.

Hirdetés

Koncertekkel, kiállításokkal, könyvbemutatókkal, színházi előadásokkal ünneplik Szegeden a magyar kultúra napját, amelyen a hagyományoknak megfelelően ünnepélyesen átadják a Szeged Kultúrájáért díjakat és a Kölcsey-érmeket.

A díjazottak

Idén Klebniczki György zongoraművész, zeneszerző, Jakab Tamás színművész és Patyi Zoltán néptáncos, népzenész kapja meg január 22-én az aranygyűrűvel együtt járó Szeged Kultúrájáért díjat. Nyolcan Kölcsey-érmet vehetnek át a magyar kultúra napján: Katona Judit énekművész, Tóth Ákos irodalomtörténész, Varsányi Anna író, műfordító, Dömötör Mihály fotóművész, Farkas Endréné Frecot Tünde közművelődési szakember, Kulcsár Marianna könyvtáros, Goda Katalin néptáncos, néptáncpedagógus, valamint Martinkovics Katalin színházmenedzser.

A tanú

Klebniczki György zongoraművész január 21-én Áloműző Kamaravarázs címmel Varga Laura fuvola- és Vizsolyi Lívia fagottművésszel a Szeged Classic Trió tagjaként ad koncertet a Kecskési Művelődési Házban.

„Sokan, sokféleképpen írtak már 1989-nek a magyar politikára és a világtörténelemre gyakorolt hatásáról. Az események akkor ifjú mellékszereplője és tanúja, Vágvölgyi B. András másfelől támad: a hidegháború végéből közelít a magyar rendszerváltás felé. Műfajt teremt és műfaji határokat ír újra. Az 1989 naplóregény és ponyvalektűr, kém- és rémregény” – olvasható a könyv fülszövegében. Vágvölgyi B. András 1989 című könyvét január 22-én mutatják be a Fekete házban.

Të mán férjhön möhetsz, vótá Radnán címmel a szegediek máriaradnai búcsújárásáról és a hozzá kapcsolódó szokásokról nyílik kiállítás a Somogyi-könyvtárban.

Városi kulturális piac az Agórában

Január 18-án, szombaton 15 és 18.30 óra között tartják a hagyományos kulturális piacot a Szent-Györgyi Albert Agórában, ahol a város kulturális intézményeinek és civil szervezeteinek programajánlatával, művészeti közösségeivel és szolgáltatásaival ismerkedhet meg. Részletes programot itt talál.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: könyv könyvbemutató magyar kultúra napja Somogyi-könyvtár Szegedi Tükör Szent-Györgyi Albert Agóra
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés