Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Kényszerszabadságra küldték az amerikai lemezakadémia elnökét tíz nappal a Grammy előtt
Művház 2020. január 17. 17:53 Forrás: MTI

Kényszerszabadságra küldték az amerikai lemezakadémia elnökét tíz nappal a Grammy előtt

Az igazgatóság eltávolította posztjáról Deborah Dugant, az akadémia első női elnökét, aki alig öt hónapja vette át a pozíciót elődjétől.
Hirdetés

Az akadémia közleménye szerint Dugant kényszerszabadságra küldték, miután felmerült a gyanú, hogy nem megfelelően végezte vezetői feladatait. Dugan Neil Portnow korábbi elnököt követte a poszton, aki 2018-ban nagy vitát váltott ki azzal a megjegyzésével, hogy a női előadóknak többet kellene tenniük, ha azt akarják, hogy díjazzák őket a Grammyn. Dugan a The Recording Academy első női elnöke lett, és egy interjúban a bolygó legjobb állásának nevezte a munkáját.

A lemezakadémia közleményében úgy fogalmazott:

„figyelembe véve a lemezakadémia kuratóriumának aggályait, köztük a lemezakadémia egyik vezető tagjával kapcsolatban felmerült állítólagos kötelességmulasztás vádját, az igazgatóság adminisztratív szabadságra küldte a lemezakadémia elnökét és vezérigazgatóját, Deborah Dugant, és ez az intézkedés azonnal hatályba lép”.

A testület két független szakértőt is felkért, hogy vizsgálatot folytassanak a felmerült gyanúval kapcsolatosan. A vizsgálat lezárásáig Harvey Mason Jr. helyettesíti Dugant. Mason csütörtökön e-mailben biztosította a lemezakadémia tagjait arról, hogy a

„Grammy-díjátadó és az azzal kapcsolatos események a korábbi terveknek megfelelően zajlanak majd”.

A 61 éves Dugan korábban ügyvéd volt, és Bono jótékonysági szervezetét, a Redet is vezette. A Variety magazin szerint a lemezakadémián komoly ellenállásba ütközött reformelképzeléseivel. A lap egy meg nem nevezett forrása szerint eltávolítása puccs volt.

A 62. Grammy-díjátadó gálát január 26-án rendezik meg a Los Angeles-i Staples Centerben. A ceremónia házigazdája Alicia Keys lesz. A műsorban szerepel majd az elmúlt évek legnagyobb felfedezettjének tartott Billie Eilish, valamint Camila Cabello, Bonnie Raitt, a Jonas Brothers, Demi Lovato és Rosalía is.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Grammy-díj zene