Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. január 17. 11:37 Forrás: MTI

Orbán Viktor: Soros a világ első számú oligarchája

Aki maffiaszerű hálózaton keresztül irányítja a politikai tevékenységét és gyakorol befolyást az európai politikára. Az Európai Néppárt többsége pedig elárulta őket. A gyöngyöspataiak meg nem kapnak pénzt, ott is Soros van. A miniszterelnök szokásos péntek reggeli rádióinterjújában ismét megmondta tutit több témában is. Még fecskékről is volt szó.

Hirdetés

Fidesz vs. Európai Néppárt

Arról, hogy az Európai Parlament (EP) előző napi strasbourgi ülésén, néppárti szavazatokkal is elfogadták a jogállamiság magyarországi és lengyelországi helyzetéről szóló határozatot Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt mondta:N

egy centiméterre volt a Fidesz attól, hogy kilépjen az Európai Néppártból (EPP) csütörtökön, mert a pártcsalád többsége elárulta őket.

A kormányfő, a Fidesz elnöke azt mondta,

csak azért nem léptek ki, mert a franciák, a spanyolok és az olaszok egyértelműen velük voltak, és a néppárti vitában úgy foglaltak állást, hogy ki kell állni Magyarország mellett.

Egy kormányzópárt azért tartozik egy pártcsaládhoz Európában, hogy ha a hazájának szüksége van védelemre, segítségre, akkor legyenek szövetségesei. „De ha a szövetségeseink elárulnak bennünket, mint ahogy többségében egyébként a Néppárt is elárult bennünket tegnap, akkor ott nincs keresnivalónk” – mondta Orbán.

Szerinte az azonban, hogy három komoly ország, a franciák, a spanyolok és az olaszok azt mondják, a magyaroknak van igazuk, ad némi reményt a változásra a Néppártban. „Fogyatkozó, de még létező reményt. Egyébként ma reggel már nem lettünk volna tagok” – mondta.

Ennek kapcsán arról is beszélt, hogy tárgyalt Sebastian Kurz osztrák kancellárral, találkozni fog a CDU vezetőjével és Angela Merkel német kancellárral, és szeretne beszélni Donald Tusk néppárti elnökkel is, majd döntést kell hozni.

Szerinte az biztos, hogy „ez így nem maradhat”. 

Ha nem áll ki a Néppárt Magyarország mellett, akkor „nekünk egy új európai, kereszténydemokrata jellegű mozgalmat kell indítani”, és „lesznek hozzá szövetségeseink”.

A strasbourgi szavazásról azt is mondta, hogy abban nincs meglepetés, hogy az EP bevándorláspárti többsége, a szocialisták, liberálisok, zöldek, ahová a magyar ellenzék is tartozik, Magyarország ellen szavaznak, gyűlölik ugyanis a magyar bevándorlásellenes álláspontot.

Szerinte az egész ügy mögött az áll, hogy a Soros-hálózat nagyon aktív az EP-ben és az európai politikában.

„Az ilyen akciók mögött egyértelműen a Soros-féle hálózat van”

– mondta, és a világ első számú oligarchájának nevezte Soros Györgyöt, aki „maffiaszerű hálózaton keresztül irányítja a politikai tevékenységét és gyakorol befolyást az európai politikára”.

Míg ez a hálózat egy kevert, új Európát akar, addig Magyarország nem migránsokkal, hanem magyar gyermekekkel akar válaszolni a demográfiai problémákra

– húzta elő a szokásos mantrát Orbán.

Börtönök, kártérítések

A hazai börtönkörülményekre hivatkozva megítélt kártérítések ügyében Orbán azt mondta: „eszes, jól ismert ügyvédcsoportok” rájöttek, a kínzásról szóló európai szabályok olyan lazák és abszurdak, hogy erre hivatkozva „bizniszt lehet csinálni”.

Ezeknek az ügyvédeknek a személyével is kell majd foglalkozni, mert „mégiscsak kihúztak az állam zsebéből sok milliárd forintot”

– tette hozzá sokat sejtetően a miniszterelnök.

Szerinte a csúcstartó a börtönbizniszben egy 33 éves férfi, aki 8,5 év börtön után kapott 8 millió forint kártérítést. A kifizetett összegek meghaladják a 10 milliárd forintot, mindezt joggal való visszaélésnek tartja, ezért fel fogják függeszteni a kifizetéseket, és a kormány azonnal a parlamenthez fordul a szabályok megváltoztatásáért.

Számít rá ugyanakkor, hogy „ezek a derék ügyvédek” európai bírósági fórumokhoz fordulnak majd, és

ahogy ismeri az európai bírókat, szerintük is probléma, hogy „nem süt be a zárkába eléggé a nap”.

De még mindig jobb rámutatni egy szabályozás abszurditására, mint „balek módjára fizetni” – mondta Orbán.

Sógorok

Az új osztrák kormányról is beszélt: szerint fél évvel ezelőtt titkosszolgálati akcióval bombázták szét a koalíciós jobboldali osztrák kabinetet.

Pedig ő éppen azt tartja a jövőnek, hogy az európai jobbközép keresztény alapon a tőle jobbra álló pártokkal próbáljon együttműködést kialakítani.

Ausztriát ilyen szempontból egy első fecskének gondolta. A történteket követő osztrák választással azután egy „másik első fecske” érkezett, egy jobbközép és egy zöld párt koalíciója – mondta. Szerinte az osztrák kormány ezzel az összetétellel reflektál a világ előtt lévő két nagy kihívásra, a migrációra és a klímaváltozásra.

Magyar szempontból egyfelől azt nevezte a legfontosabbnak, hogy bevándorlásügyben semmilyen változás nem lesz, az osztrákok továbbra is bevándorlásellenesek, keményen a határvédelem mellett vannak. Ráadásul az osztrák kancellár a versenyképesség-növelés pártján van, ami egybecseng a V4-ek álláspontjával.

Nem jó viszont szerinte, hogy az osztrákok eltökélten atomellenesek, és megtámadnak minden atomenergetikai beruházást, ami nemcsak a magyarokat sújtja Paks miatt, hanem a cseheket is.

Gyöngyöspata, cigányok

A gyöngyöspatai roma gyermekek iskolai szegregációjának ügyében Orbán arról beszélt, hogy

„a magyarok nem rasszisták, nem utasítják el a cigányokat élből”, de azt a magyar ember sohasem fogja elfogadni, ha pénzt adnak a semmiért.

Egy szerencsétlen bírói ítélet született, ráadásul a pert indítóknál is „a Soros-szervezeteket találjuk” – fejtette meg a helyzetet, előadva az elmúlt napokban a fideszes politikusok és a fideszmédia által már vázolt álláspontot. Provokációnak érzi az ügyet, ami a cigány-magyar együttélés helyzetének javulását, a cigányok nyomorból való kiemelését elősegítő politikát torpedózhatja meg.

„Mindent megadunk, de pénzt nem adhatunk”

– mondta, és hozzátette, hogy a baloldali-liberális kormányok időszakában indult iskolai gyakorlatról van szó, a Fidesz-KDNP-kormány más típusú felzárkóztatást vezetett be.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Orbán Viktor Ausztria börtön cigány cigányság EU Európai Néppárt Európai Parlament Európai Unió Fidesz Orbán-kormány Soros György ügyvéd szegregáció
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés