Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. január 17. 09:21

Februártól busz is jár majd a Kollégiumi úton

Uniós és önkormányzati forrásból újult meg a Kollégiumi út. Februártól már tömegközlekedéssel is megközelíthető a terület, a 36-os busz fog arra járni.

Hirdetés

Decemberben adta át Nagy Sándor alpolgármester a több mint egymilliárd forintból felújított Kollégiumi utat. A beruházás keretében elkészül öt buszmegálló padokkal, utasváróval és kerékpártámaszokkal. Az alpolgármester már akkor megígérte, a beérkezett igények miatt buszjárat is érinti majd ezt a területet. Az ígéret február 1-től válik valósággá, onnantól a 36-os járat jár majd ezen a szakaszon. Ez a járata Honvéd térről indul és Kiskundorozsmára jár.

Nagy Sándor elmondta, a Kollégiumi út környéke egy fejlődésben lévő terület, ahol már most számos vállalkozás működik. A részükről érkezett igény, hogy tömegközlekedéssel is megközelíthető legyen a terület.

A 36-os busz útvonala február 1-től változik meg, onnantól a Honvéd térről induló járatok a Kereskedő köznél a Fonógyári útról a Kollégiumi útra fordulnak, azon végighaladva kanyarodnak majd ki a Dorozsmai útra. Visszafelé is ez lesz az útvonala (Dorozsmai út – Kollégiumi út – Fonógyári út).

A régi útvonalon az utasok egy megállót „veszítenek el”, de ott több más busz is közlekedik (75-ös, 67-es), így azt más járatokkal meg tudják majd közelíteni.

Az alpolgármester azt is elmondta, az útvonal módosítása plusz költségekbe nem kerül az önkormányzatnak, sőt éves szinten 6,5 millió forintos megtakarítást eredményez. Ez egyrészt annak köszönhető, hogy az új útvonal rövidebb, illetve a járatok már érintik az egyetem kollégiumát, így megszűntethető a diákokat kiszolgáló úgynevezett "Kollégiumi járatot", amely eddigi a 75-ös nyomvonalán járt.

Az új útvonal járó 36-os járat indulási időpontjai sem a Honvéd téren, sem Kiskundorozsmán nem változnak.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Kollégiumi út Nagy Sándor tömegközlekedés 36-os busz
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés