Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. január 16. 22:34

Harrach Péter magabiztos: szerinte a KDNP önállóan is bejutna az országgyűlésbe

És nem csak látogatási napokon, hanem igaziból, 5 százalékot megugorva a választásokon – erre gondolt a KDNP frakcióvezetője, amikor az RTL Híradó megkérdezte. 

Hirdetés

A kérdés azért merült fel, mert a kormánypártok egy házszabály-módosítással megtiltanák, hogy olyan képviselők alakítsanak frakciót, akik más párt színeiben jutottak a parlamentbe. 

A változás szerint csak a választáson országos listát állító és mandátumot szerző egyazon párthoz tartozó képviselők alakíthatnak frakciót a parlamentben.

Minderra azért volt szükség, mert a Párbeszédnek sikerült frakciót alakítania úgy, hogy beült hozzájuk egy MSZP-s és egy független képviselő. Ezzel pedig nyilván súlyosan csorbult a magyar jog és az igazságosság is.

Harrack azt mondta: „Nem lenne értelme külön indulni, bár hozzáteszem, hogy van a KDNP-nek akkora támogatottsága, hogy ha ez valamilyen ok miatt megtörténne, akkor megugornánk az 5 százalékos küszöböt.”

Harrach arról nem beszélt, hogy mely fideszes képviselőket kellene ehhez KDNP-s színekben indítani, úgyhogy maradjunk annál a veziónál, hogy önerőből ilyen magabiztos.

 

Ámen.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Harrach Péter KDNP parlament
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés