Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2020. január 16. 13:52 Forrás: szegedhoki.hu

Éremért lépnek jégre a szegedi hokisok

Az utolsó forduló eredményétől függetlenül biztossá vált: a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű bejutott a jégkorong OB II rájátszásába. A szegedi együttes ezzel túlszárnyalja tavalyi ötödik helyét a bajnokságban, és harcba szállhat az éremszerzésért.

Hirdetés
Hirdetés

Három mérkőzés még hátra van a jégkorong OB II alapszakaszából, ám ezzel együtt is eldőlt melyik csapatok jutnak a rájátszásba. A KMH SE már biztosan az élen végez, de ott lesz az érmekért zajló végjátékban az Egerszegi Titánok és a Hevület mellett a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű is.

A szegedi együttes minimum a negyedik helyen zár, hiszen a mögötte található MAC Budapest már mind a nyolc meccsét lejátszotta, így nem szerezhet több pontot. Ha a két csapat egymás elleni eredményeit nézzük, látható, igazságos a táblázat: bár Szegeden hosszabbítás után 7–6-ra nyert a MAC, Budapesten remek játékkal, 7–3-as sikerrel vágott vissza ezért Prakab Gábor együttese.

A szegedi csapat tehát a tavalyi ötödik helyezése után, Goodwill Pharma Szegedi Vízmű néven először készülhet a rájátszás küzdelmeire.

A négy között az alapszakasz végeredménye után az első a negyedikkel, a második pedig a harmadikkal vív két nyert meccsig tartó párharcot, majd az elődöntők vesztesei a bronzéremért, a győztesei pedig az aranyért csapnak össze, szintén az egyik csapat második sikeréig. A rájátszás során az alapszakaszbeli helyezés alapján magasabban rangsorolt csapat dönt arról, hogy pályaválasztóként hazai pályán, vagy vendégként idegenben kezdi a párharcot.

Mindez azt jelenti, hogy az alapszakaszból hátra lévő, Egerszegi Titánok elleni, február 2-i hazai mérkőzés mellett még további minimum négy összecsapást vív a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű a 2019–2020-as szezonban, ebből kettőt a szegedi műjégpályán. A tét pedig az éremszerzés.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Goodwill Pharma Szegedi Vízmű jégkorong

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés