Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Roli soha nem érhet véget, varázsolt nekünk valami szépet: Izland–Magyarország 18–24 (12–9)
Ziccer 2020. január 15. 19:48

Roli soha nem érhet véget, varázsolt nekünk valami szépet: Izland–Magyarország 18–24 (12–9)

11–6-ra vezetett Izland az első félidőben. Innen álltunk föl. Mikler és Bánhidi fölfoghatatlan. Ahogy a szakmai stáb is. Nem nagyon láttunk mostanában magyar edzőket így meccselni. Dánia is kiesett az Eb-ről. Két pontot viszünk a középdöntőbe.

Hirdetés

Izland–Magyarország 18–24 (12–9)
Férfi kézilabda Európa-bajnokság, E csoport, 3. játéknap, Malmö, Malmö Arena. Vezette: Ignacio Garcia Serradilla, Andreu Marin (spanyolok).
Izland: Gústavsson – Sigurðsson 4, Pálmarsson 4, Jónsson, Petersson 3, Gunnarsson 1, Gíslason 1. Csere: Hallgrímsson (kapus), K. Kristjánsson 2, Smárason 1, Guðmundsson 1, Þrastarson 1, Elísson, V. Kristjánsson. Szövetségi kapitány: Guðmundur Guðmundsson.
Magyarország: Mikler – Hornyák 1, Máthé, Sipos, Bánhidi 8, Ligetvári 1, Bóka 4. Csere: Székely (kapus) Szita 4, Győri 3, Balogh 2/1, Rosta, Nagy 1. Szövetségi kapitány: Gulyás István.
Hétméteres: 4/0, illetve 3/1.
Kiállítások: 8 perc, illetve 8 perc.

Ezúttal fehérben voltunk, de ami nem változott: védekezéssel kezdtünk, ez eddig bejött az Eb-n.

1. félidő

Mikleré volt az első védés, majd Hornyáké szélről az első gól, 0–1. Aztán Mikleré volt az első védett hetes is, Bánhidi szép góllal kezdett beállóból, 0–2, aztán ugyanonnan hibázik. Mikler újra véd, Győri ellépi. Pálmarsson újra próbálkozik, de újra Mikler nyer, máris szól a Roli, Roli! Bánhidi hetest harcolt ki, Balogh szépen lőtte be, 0–3. Sigurðsson erős öt perc után lövi Izland első gólját szélről, 1–3. A második kék gólt is ő lövi, most befutott, a „passzív árnyékában”, 2–3. Az ellentámadásunkból Szita lőtte szét a kapufát. Bánhidi sáncol kitűnően, de nem figyelünk, így újra az izlandiak támadnak passzívnál, így Guðmundur Guðmundsson kapitány időt kért. Petersson húzta vissza szépen középről, 3–3.

Pálmarsson első jó lövése után rögtön jött a második, előbbi átlövés, utóbbi leindítás volt, máris két góllal vezetnek, 5–3. Petersson–Pálmarsson–Gíslason–gól–Chema–időkérés: erről szólt a 13. perc, 6–3. Le kéne higgadni, valahogy, nyolc perce nem tudunk ugyanis gólt dobni. És ez folytatódik is, Máthé lövését védte Gústavsson. Mikler újra védi Pálmarsson lövését. Győri kerüli meg a fél izlandi falat, és tíz méterről bedobja, végre, 6–4. Pálmarsson hetedik lövésével 7–4. Szita lövése nagyon rossz, úgy tűnt megtámasztották a kezét, a spanyol bírók szerint nem. Győri újra gólt lő, ehhez az is kellett, hogy a spanyol bírók most is megállják, hogy a sípjukba fújjanak, 7–5.

Az első két perc Ligetvári Patriké. Sigurðsson használja ki, fölkanyarodott, és a hosszú felsőt lőtte ki, 8–5. Szitát sáncolják le, Gústavsson egyből üres kapura dob, de mellé ment. Bánhidi kapott újra labdát, szépen verte meg az emberét, és hozta közelebb a magyar csapatot, 8–6. Petersson passz közben földre viszi Sipost, így Pálmarsson könnyen ágyúz a jobb felsőbe, 9–6. Máthé rossz lövését követően Sigurðsson indul, és nem hibázik, 10–6. Rosta jött Bánhidi helyett, hetest és két percet harcolt ki hat másodperc alatt. Balogh mellé dobta a hetest...

Petersson emberhátrányban növeli az izlandi előnyt, 11–6. Győri ellen fújtak támadószabálytalanságot, egyelőre nem sok minden sikerült ebben a félidőben... Labdát szerzünk, Ligetvári viszi végig, 11–7. Petersson lövi mellé, ezután picit kapkodunk, de Bánhidi összeszedi és hetest harcol ki. Máthé áll most oda, Hallgrímsson kezére lövi... Kristjánsson fordul be beállóban a túloldalon, 12–7. Bóka valahogy bepréselte a kapufa mellett szélről, 12–8. Majd övé a csattanó is, vagy ahogy Borsos Attila mondta, a remény gólja: Mikler ugyanis 29:53-nál indított, hat másodperccel később lőtt gólt a szélsőnk, 12–9.

2. félidő

Bánhidi belemenésével kezdődött sajnos a második félidő. Smárason futott be, Petersson bepattintotta elé, ő meg Mikler alatt középre a kapunkba, 13–9, Bánhidi faragja a hátrányt, 13–10. Sipos sáncolja Pálmarssont, Peterssont viszont nem lehetett, 14–10.

Szita próbál betörni, Jónsson rántja le, csak szabaddobás. Balogh pattogtat az izlandi fal előtt, majd beteszi Bánhidinek, aki beveri a léc alá és két percet is kiharcol, Jónsson ül le, 14–11. Pálmarsson passzol, izlandi belemenés, mellé dobtuk üres kapura... Sigurðssonra jött ki a figura, szerencsére a jobb kapufát lőtte szét. Balogh lövését védte Gústavsson, nem vagyunk most jók, ismerjük el...

Pálmarsson újra próbálkozik, Mikler véd, Bánhidi újra gólt lő, Balogh passza után, 14–12. Mikler újra véd, újra Balogh tömi Bánhidit, aki újra gólt lő, legyen mindig így, újra, 14–13. Guðmundsson lő gólt, majd Bóka, miután megvárta, hogy átguruljon az izlandi hatoson a labda, 15–14. Pálmarsson harcol ki hetest, Elísson rontja el, Miklernek ma még nem lőttek gólt büntetőből. Bánhidi egyenlít, most Győri adja neki a passzt, olyan, mintha pick and rollt játszanánk folyamatosan, 15–15.

Bánhidit gyorsan kiültetik két percre. Mikler újra hetest véd, de a kipattanónál nincs szerencséje Gunnarsson akcióból már nem rontja el, 16–15. Hornyák védekezik jól, Kristjánsson belemegy. Balogh Győrinek ad gólpasszt, akit lesáncolnak ugyan, de a labda behullik a kapuba Hallgrímsson fölött 16–16. Þrastarson lő pazar gólt talpról és veszi vissza a vezetést, 17–16. Jónsson ül le harmadszor. Bánhidi lövését védte Hallgrímsson, Balogh ellen viszont tehetetlen volt, 17–17. Mikler újra véd, zseni a MOL-Pick Szeged kapusa. Szita góljával újra vezetünk, 17–18. Bánhidit újra leültetik, kár érte.

Pálmarsson újra rosszul lő, fölé ment. Fáradnának? Szita lő talpról, bement! – kiáltotta Méhes kolléga, igaza van, lövésünk sincs, stílben maradva, hogyan lett gól. A túloldalt Mikler most Sigurðssont hatástalanítja, ez volt a tizenegyedik védése a szegedi kapusnak, 17–19. Bóka labdát szerez, végigviszi, 17–20, izlandi időkérés, négy gólt lőttünk egymás után, hét perce nem talált be Izland. Guðmundssont is védi Mikler, negyvenegy százalék a védési hatékonysága.

Passzívnál Szita ugrik föl újra tíz méterről, megint kicsit lesáncolják, de megint bepattant, Mikler újra véd, de a kipattanó az izlandi beállós Kristjánssoné, aki bedobja, 18–21. Bánhidi újra labdát kap, nem hibázik, 18–22. Nagy Bence átlövésből zúzza szét a kaput passzív alatt, továbbjutottunk? Igen! 18–23. Most már a bab is hús, Szita EJT, majd ezután vajon védett-e Mikler? Jóhogy! 18–24. Székely beáll egy hetesre, először az Eb-n. És megfogja az izlandi hetest!

A meccs embere a MOL-Pick Szeged kapusa lett!
Magyarország csoportelsőként jutott tovább a középdöntőbe, ahova két pontot vittünk.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Európa-bajnokság férfi kézilabda férfi kézilabda-válogatott kézilabda
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés