Hirdetés
Hirdetés
Művház 2020. január 15. 16:45

Nézőszámrekord a Belvárosi Moziban, csütörtöktől nyitva a Csőke-terem is

Tavasszal pedig egy nagy dobásra készül a város patinás filmszínháza.

Hirdetés

Közel tízezren vettek jegyet a felújított Belvárosi Moziba az ünnepek alatt, a karácsony előtti, december 18-ai nyitástól január 5-ig terjedő időszakban. Ez ilyen rövid idő alatt rekordnak számít a mozi történetében. 

A százéves filmszínházban a több mint ötszáz férőhelyes, Magyarország legnagyobb mozitermének számító Zsigmond Vilmos- és a közel száz férőhelyes Balázs Béla-teremhez csütörtöktől az eddig zárva tartott Csőke József terem is csatlakozik, így újra három teremben vetíthetik a filmeket.

A felújítás egyik újdonsága, hogy mostantól a Csőke-terem is az épületen belülről közelíthető meg.

Korábban a nézők ebbe a terembe csak az épület Deák Ferenc utcai oldalán található ajtón tudtak bejutni, így a jegyvásárlást követően újra ki kellett menni az utcára. Ez a kényelmetlenség szűnik most meg végleg.

A Szeged filmszínháza közel egymilliárd forintból, kilenc hónap alatt újult meg tavaly: korszerűsítették a mozi fűtésrendszerét, az épület tetejére napelem került, akadálymentesítették a belső tereket és liftet építettek be.

Tavasszal pedig az ország egyik legnagyobb kiterjesztettvalóság- és virtuálisvalóság-élményhelyszíne nyílik majd az épületben, ami a Belvárosi Mozi szerint új alapokra helyezheti mozizás élményét.

A Csőke József terem csütörtökön délután negyed ötkor a Különleges életek című, Vincent Cassel főszereplésével készült filmmel nyit, majd fél héttől A bőrömbent vetítik Kate Beckinsale főszereplésével, este pedig és a Botrány című filmet adják, amiben Nicole Kidman, Charlize Theron és Margot Robbie is játszik, utóbbi kettő az alakításáért versenyben van az Oscarért is.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Belvárosi Mozi film mozi felújítás