Hirdetés
Ziccer 2020. január 15. 14:54

Nyártól Szegeden kézilabdázik a szlovén válogatott Borut Mackovsek

A 27 éves balátlövővel kétéves szerződést kötött a MOL-Pick Szeged. Ő lesz a klub hatodik szlovén játékosa. A Veszprémből jön.

Hirdetés

Borut Mackovsek 1992-ben született Koperben, így nem véletlen, hogy hatalmas barátságot ápol a csapat irányítójával, Dean Bombaccal. A két család időnként együtt szokott nyaralni, gyerekkoruk óta nagy barátok. Mackovsek szülővárosának csapatában, az Izolában szerezte az alapokat, majd a Celjében lett profi játékos. Szerepelt a Maribor, a Hannover, a Dinamo Minszk, a Montpellier, az Eisenach csapatában is. Jelenleg az ősi rivális Telekom Veszprém játékosa.

A 27 éves balátlövő eddig kilenc Bajnokok Ligája-szezont húzott le, 2009-ben mutatkozott be az európai topligában, ahol eddig összesen 243 gólt szerzett. A KEK-ben és az EHF-kupában két-két idényben szerepelt. Eddig 85-ször lépett pályára a szlovén nemzeti együttesben, amiben 184-szer talált a kapuba, jelenleg hazája válogatottjával az Európa-bajnokságon szerepel. Luka Zvizej, Dean Bombac, Matej Gaber, Mario Sostaric és Nik Henigman után Borut Mackovsek lesz a Szeged hatodik szlovén légiósa.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!