Hirdetés
Túl a városon 2020. január 15. 10:57 Forrás: MTI

Idén is jár az állami támogatás a fiataloknak a jogosítvány megszerzéséhez

De csak, ha a fiatal tényleg fiatal, vagyis 20 év alatti. Ezzel nagyon sokat segítenek nekik az Emmi szerint.

Hirdetés

Idén is segítséget kapnak a 20 év alatti fiatalok a jogosítványukhoz megszerzéséhez – közölte Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerdán. Az intézkedés a fiatalok önálló életkezdését és munkavállalását segíti – írják.

A közlemény szerint az állam minden 20 év alatti fiatalnak 25 ezer forint értékben kifizeti a vezetői engedélyhez szükséges KRESZ-vizsga és az ahhoz kapcsolódó e-learning vagy tantermi tanfolyam díját – bár ez inkább azt jelenti, hogy a tandíj egy részét állják, 25 ezerért sehol nem lehet KRESZ-tanfolyamot találni. Az Emmi szerint így a fiataloknak lehetőségük lesz akár a lakóhelyüktől távolabb is munkát vállalni.

A kérelmet a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságához lehet beadni elektronikus úton vagy formanyomtatványon.

Az Emmi azzal is elbüszkélkedett a közleményben, hogy a kedvezmény 2018 júliusi bevezetése óta már több mint 43 ezer fiatalnak nyújtott segítséget az állam a jogosítványa megszerzéséhez, több mint egymilliárd forint értékben. Tavaly csaknem 34 ezren kaptak támogatást. A kormány ezzel több mint 830 millió forintos terhet vett le 2019-ben a fiatalok és szüleik válláról – írja a minisztérium.

További részleteket a támogatásról ezen az oldalon lehet találni.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: állami támogatás Emberi Erőforrások Minisztériuma EMMI jogosítvány közlekedés támogatás