Hirdetés
Hirdetés
Kék hírek 2020. január 15. 09:54 Forrás: MTI

Kéne egy kis pénz lóvéra! Hol a fénymásoló?!

Hamis 500 eurósokkal próbált meg pénzhez jutni egy férfi Szegeden és Mórahalmon is. Szegeden még sikerrel járt.

Hirdetés

Fénymásolószalonban készített egy férfi hamis 500 eurósokat, amiket szálláshelyeken fizetve próbált felhasználni. Az ügyészség indítványozta a letartoztatását, ellene pénzhamisítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás – tájékoztatott a megyei főügyészség szerdán. 

A gyanú szerint a férfi előbb pénteken egy szegedi, majd vasárnap egy mórahalmi szálláshelyen foglalt szobát. Szegeden hamis 500 euróssal fizetett, de a szobát már nem foglalta el, a visszajáró pénzt átvéve elhagyta a helyszínt. Ezzel mintegy 124 ezer forint kárt okozott.

Két nap múlva Mórahalmon foglalt szobát, ahol szintén egy hamis 500 euróssal próbált fizetni. A recepciósnak viszont gyanús lett, hogy a férfi csak a visszajáró pénz átvétele után akarta a bejelentő lapot kitölteni. A recepciós a pénzt jobban megnézve észrevette, hogy az hamis, értesítette a rendőrséget, akik gyorsan elfogták a menekülni próbáló férfit. A rendőrök tőle további, feltehetően hamis bankjegyeket foglaltak le, amiket a gyanú szerint egy fénymásolószalonban nyomtatott.

A gyanúsított korábban már öt alkalommal állt bíróság előtt, cselekményét többszörös visszaesőként követte el, röviddel korábbi szabadságvesztéséből történő szabadulása után – tudatta az ügyészség.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Csongrád Megyei Főügyészség Mórahalom pénz szállás hamisítvány pénzhamisítás pénzhamisító

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés