Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. január 15. 08:03

Hitelből vesz 115 villamos mozdonyt a MÁV

Eredményes eljárás esetén 2020 végére várható a szerződéskötés a modern villamos mozdonyokra, az első új gépek legkorábban 2022-ben állhatnak forgalomba.

Hirdetés

A közleményben kiemelték, a felújított pályaszakaszokon az óránként 160 kilométer sebesség elérése érdekében elengedhetetlen a korszerű, nagy sebességű mozdonyok beszerzése.

A tájékoztatás szerint az új mozdonyoknak óránkénti 200 kilométer sebességre kell alkalmasnak lenniük, a belföldi igények kiszolgálása mellett egy részüket nemzetközi vonalakon, például Németországban, Szlovákiában és Szlovéniában közlekedtetnék.

A kilencven két- és a huszonöt három áramrendszerű villamos mozdony és az üzemben tartásukhoz szükséges eszközpark beszerzésével lehetővé válik a negyven éves átlagéletkorú vontató járműállomány megújítása – írja közleményében a MÁV-Start.

A közlemény szerint a vasúttársaság elsősorban az elöregedett 431 sorozatú, lásd még V43-as, aka Szili, óránként 120 kilométer maximális sebességű villamos mozdonyokat tervezi kiváltani az új, nagy teljesítményű mozdonyokkal.

Azt is írják, a száztizenöt modern villamos mozdonynak köszönhetően jelentősen javul a nemzetközi és a minőségi távolsági, azaz a főváros és a megyeszékhelyek összeköttetését biztosító vasúti közlekedés szolgáltatási színvonala.

(Nyitóképünkön egy bérelt Siemens Vectron legel Ferencvárosban. Nem lennénk meglepve, ha ehhez hasonló gépeket venne a MÁV.)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: MÁV fejlesztés vásárlás mozdony villamos mozdony
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés