• Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Kepes András a szavak hatalmáról, Gyurkó Szilvia a netszülőkről beszél majd a Pedagógia esték folytatásában
Művház 2020. január 14. 17:33

Kepes András a szavak hatalmáról, Gyurkó Szilvia a netszülőkről beszél majd a Pedagógia esték folytatásában

Népszerű és ismert előadók – többek között Nyári Krisztián író, Boldizsár Ildikó meseterapeuta és Kepes András tévés személyiség – közreműködésével rendezik meg a Pedagógiai esték tavaszi programsorozatát az IH-ban. Június közepéig tizenegy előadásra várják az érdeklődőket.

Hirdetés
Hirdetés

A Mentor(h)áló és az IH Rendezvényközpont 2015 januárja óta szervezi meg közösen a pedagógiára, oktatásra és tanulásra fokuszáló rendezvényeit az Ifjúsági Házban Pedagógiai esték címmel. A szervezők az idén ötéves jubileumát ünneplő sorozattal kettős célt szeretnének elérni: szórakoztatni és egyben nevelni.

– A sorozat olyan népszerű és sikeres, hogy eddig összesen 35 ezren váltottak jegyet valamelyik előadására. Az öt év alatt 93 rendezvényt tartottunk, idén tavasszal köszönthetjük majd a századik előadást – mondta el a programsorozatról tartott keddi sajtótájékoztatón Jávorszky Iván, a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Megtudtuk, az eddig rendezvények több mint egyharmada, 33 alkalom telt házat hozott a szervezőknek. Ezeken az előadásokon hatszázan vettek részt egy-egy alkalommal, zsúfolásig megtöltve az IH Rendezvényközpont nagytermét.

A legnépszerűbb előadók között tartják számon Al Ghaoui Hesnát és Alföldi Róbertet, valamint Görög Ibolyát, Böjte Csabát és Bánki György pszichológust is.

Porkoláb Mihály, a Mentor(h)áló Központ ügyvivő szakértője a tavaszi rendezvénysorozatról elmondta, június közepéig összesen 11 előadást láthatnak, hallhatnak majd a szegediek. Többek között olyan népszerűeket, mint a sokadszor visszatérő Görög Ibolya vagy az ugyancsak nagyon népszerű Kepes András estje. A tavaszi előadások jegyeladásának toplistáját jelenleg Lubics Szilvia ultramaraton futó vezeti.

A rendezvénysorozatot január 21-én Nyári Krisztán nyitja, aki most nem a szerelemről beszél, hanem érdekességeket mesél majd a Himnuszról: többek között azt is megtudhatjuk, mióta illik állva hallgatni.
Két héttel később, február 4-én pedig sokadszor eljön a népszerű meseterapeuta, Boldizsár Ildikó, aki ez alkalommal a teremtett világ szépségeiről mesél majd a hallgatóságnak.

A tavaszi évad egyik legütősebb előadója, Somody Imre közgazdász és üzletember lesz, aki saját élettörténetének hullámvasútjáról mesél majd február 17-én. Gazdag pályafutása alatt volt az év embere, 1996-ban az ország három legnagyobb adózójának egyike, felépített egy gyógyszerbirodalmat, majd egyre több kudarc érte, elvált és súlyosan megbetegedett, mára pedig megtért.

Gyurkó Szilvia előadásában azt járja körül , mit tesz a net gyerekkel (fotó: Szabó Luca)

Másfél nap az élet címmel február 25-én Lubics Szilvia ultramaraton futó tart előadást. Egy héttel később érkezik az IH-ban Mérő László matematikus, pszichológus, aki igazi csodabogárként ismer hallgatósága. Ez alkalommal a változás természetéről fog majd beszélni az IH-ban.

Március közepén harmadszor tér vissza a Pedagógiai esték színpadára Gyurkó Szilvia. Hazánk egyik legismertebb gyermekjogi szakembere legújabb előadásában egy mindenki számára aktuális témát jár körbe: mit tesz a net a gyerekkel?

Az évad hátralévő részében vendége lesz az esteknek Györffy Kinga, a storytelling hazai úttörője, eljön Szathmáry Eörs Széchenyi-díjas professzor, aki a tanulás evolúciójáról mesél majd a hallgatóságnak, és visszatér Duda Ernő biológus professzor, aki a génmódosítás titkaiba avatja be az érdeklődőket.

Május 18-án – két év után – ismét a Pedagógia esték vendége lesz a népszerű tévés személyiség, Kepes András, aki ez alkalommal a szavak hatalmáról mesél majd.

Az idei tavaszi évadot június 9-én egy immár sokadszor visszatérő vendég, Görög Ibolya, Magyarország első számú protokoll szakembere zárja. Előadásának címe: Ünnepeink protokollja.

A Pedagógiai esték előadói

Január 21., kedd 18.00:
Nyári Krisztián író

Február 4., kedd 18.00:
Boldizsár Ildikó meseterapeuta

Február 17., hétfő 18.00:
Somody Imre közgazdász, üzletember

Február 25., kedd 18.00:
Lubics Szilvia ultramaraton futó

Március 4., szerda 18.00:
Mérő László matematikus, pszichológus

Március 17., kedd 18.00:
Gyurkó Szilvia gyermekjogi szakértő

Április 15., szerda 18.00:
Györffy Kinga, a storytelling hazai úttörője

Április 21., kedd 18.00:
Szathmáry Eörs Széchenyi-díjas evolúcióbiológus

Május 5., kedd 18.00:
Duda Ernő biológus, immunológus, genetikus

Május 18., hétfő 18.00:
Kepes András író, újságíró, tévés személyiség

Június 9., kedd 18.00:
Görög Ibolya protokollszakértő

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: előadás IH Rendezvényközpont Jávorszky Iván Pedagógiai esték Porkoláb Mihály rendezvény