Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. január 14. 14:34

Elfogyott a pénz: áll a Szegedi Tudós Akadémia beruházása

Mindent a Fidesz–KDNP egykori polgármesterjelöltje, a milliárdos Nemesi Pál sem tud a jelek szerint elintézni. Vagy ez már a bünti volna?

Hirdetés

1 milliárd 548 millió 560 ezer 585 forint. Ennyi állami pénzt nyert arra a Ferroép, a Fidesz–KDNP egykori polgármesterjelöltjének, a milliárdos Nemesi Pálnak a cége, hogy a volt Bartók művházat átalakítsa, és ott legyen a Szegedi Tudós Akadémia.

De a pénz elfogyott. Tegyük hozzá gyorsan, reméljük, csak átmenetileg.

Az eredeti szerződést lassan egy hónapja, 2019. december 19-én módosítani kellett, ez meg is jelent nemrég a Közbeszerzési Értesítőben.

„»A megrendelő kijelenti, hogy a szerződés tárgyát képező munka pénzügyi fedezete Emberi Erőforrások Minisztériuma által biztosított pályázati forrásból részben rendelkezésre áll, illetve rendelkezésre fog állni.« A megrendelő rögzíti, hogy a szerződés pénzügyi fedezetét biztosító pályázati forrás folyósítása, rajta kívül álló okok miatt akadályba ütközött, így a folyamatos munkavégzéshez szükséges pénzügyi fedezet jelenleg nem áll rendelkezésére. A folyamatos munkavégzést akadályozó fedezethiányra figyelemmel, az akadályoztatás előre nem látható időszakára a teljesítési határidőt felfüggesztik olyan műszaki állapotban, amely az épület állagmegóvását biztosítja.”

A Ferroépnek ezeket kell megcsinálnia:

  • a meglévő, műemléki védettségű épület átalakítása, felújítása, korszerűsítése, tetőtéri szinttel történő bővítése – a tervezett épület összes hasznos alapterülete 2234 négyzetméter. Ebből átalakítás, felújítás, korszerűsítés alapterülete mintegy 1800 négyzetméter, tetőtéri bővítés alapterülete 434 négyzetméter.
  • Ki kell alakítani harmincnyolc szobát,
  • be kell építeni egy új, egy tonna teherbírású biztonsági akadálymentes személyfelvonót,
  • és egy századagos konyhát is meg kell csinálni az épületben.

Ha van fontos egyetemi beruházás, akkor a Szegedi Tudós Akadémia az. Kár lenne, ha torzóban maradna.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: építkezés Ferroép közbeszerzés Közbeszerzési Értesítő Szegedi Tudós Akadémia
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés