Hirdetés
Színes 2020. január 14. 11:04 Forrás: 444.hu

Besokallt Mark Hamill, törölte magát a Facebookról

A színész a Twitter jelentette be döntését, amelyet azért hozott meg, mert elege lett abból, hogy a Facebookon hazug politikai hirdetések jelennek meg és a cég ez ellen nem tesz semmit.

„Annyi csalódott vagyok, hogy Mark Zuckerberg többre tartja a profitot, mint az igazságosságot, hogy a Facebook-accountom törlése mellett döntöttem. Tudom, hogy ez magasabb szempontból kit érdekel, de jobban fogok aludni az este” – írta Mark Hamill posztjában. A bejegyzéshez csatolta egy New York Times cikk linkjét is, amelynek az a címe: „A Facebook azt mondja, hogy továbbra is engedi a hazudozást a politikai hirdetésekben.”

Minden bizonnyal Mark Zuckerbergék hozzáállását a hazug politikai hirdetésekhez az is befolyásolja, hogy Amerikában az elnökválasztási kampány tulajdonképpen már elkezdődött, az elnökjelölt-jelöltek dollár százezreket költenek el már most a Facebookon. Michael Bloomberg, a jelöltversenybe demokrata színekben beszálló milliárdos például az év elején, 24 óra alatt több mint 800 ezer dollár értékben adott fel politikai hirdetést.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Facebook hazugság Mark Hamill politikai hirdetés