Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Látott már migránsokat kereső honvédségi járőrhajókat a Tiszán, Szeged közelében? A kormány gondoskodik róla, hogy mostantól akár rendszeresen láthasson
Túl a városon 2020. január 13. 16:22 Forrás: MTI / Átlátszó

Látott már migránsokat kereső honvédségi járőrhajókat a Tiszán, Szeged közelében? A kormány gondoskodik róla, hogy mostantól akár rendszeresen láthasson

Mától fogva bármikor belefuthat egybe. Fokozódik a fokozódás.

Hirdetés

Folyamatosan fokozódik a migránshelyzet, mindenki rajtunk keresztül akar illegálisan Európába jutni, Bakondi György lényegében már az M1 stúdiójában lakik, a miniszterelnök pedig évindító sajtótájékoztatóján is a legfontosabb témák között beszélt a határellenőrzés megerősítéséről.

Az Orbán-kormány egyik kedvenc témája a miránsveszély és Európa megvédése, utóbbinak természetesen ők maguk a legnagyobb harcosai az egész kontinensen, Orbán, ha tehetné, valószínűleg saját kezűleg csípne fülön minden illegális határsértőt, akik természetesen kivétel nélkül azért jönnek, hogy nőket és gyerekeket erőszakoljanak, de minimum, hogy mecsetet építsenek még Halászbástya helyére is, és porig rombolják a mi nagyonkeresztény kultúránkat.

De mi ezt nem tűrjük!

(fotók: MTI/Czeglédi Zsolt)

Annyira nem tűrjük, hogy ma délután ezt a két fenti fotót adta ki az MTI, utóbbit azzal a kísérőszöveggel, hogyaszongya

„Az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred Baja járőrhajója migránsok által hátrahagyott gumicsónak mellett a Tisza Szeged és a szerb országhatár közötti szakaszán 2020. január 13-án. Ettől a naptól a hadihajós ezred a rendőrséggel együttműködve folyamatos járőrözést hajt végre a Tiszán a vízi forgalom ellenőrzése és az államhatár jogellenes átlépésének megakadályozása érdekében.”

Az ebből ugyan nem derült ki, hogy például a képen szereplő gumicsónakról honnan lehet biztosan tudni, hogy azt migránsok hagyták hátra, az viszont igen, hogy

mától ilyen hajók fognak folyamatosan járőrözni a Tiszán Szeged és az országhatár környékén „a vízi forgalom ellenőrzése és az államhatár jogellenes átlépésének megakadályozása érdekében.”

Na, meg persze azért, hogy ha esetleg valaki nem érezné azt a fokozódó fokozódást, migránsnyomást, amitől Bakondi és Orbán valószínűleg már aludni sem tudnak, akkor lássa, érezze.

Vagy tényleg szükség van erre?

Persze, felmerülhet a kérdés, hogy mit ironizálgatunk mi itt, pláne miért célozgatunk arra, hogy ez az egész hajókázás valójában csak egy újabb riogatás a kormány részéről.

Ennek megértéséhez a legjobb az Átlátszó mai cikkét elolvasni, amiben Segesvári Csaba arról ír, hogy

még bőven a menekültválság előtt, 2013-ban és 2011-ben is több határsértőt fogtak el a déli határszakaszon, mint 2019-ben. Mindkét évben 16 ezer fő felett volt ez szám.

Ez persze nem tartotta vissza a kormányt attól, hogy tavaly év végén arról posztoljon a Facebookon, hogy

„2019-ben már 15 573 ember próbált bejutni Magyarországra a tavalyi hatezerrel szemben a határzáron keresztül. Álláspontunk nem változott: sem az illegális beáramlást, sem a betelepítéseket nem támogatjuk.”

És láthatóan az sem zavarja az Orbán-kormányt a témában, hogy

a Frontex legfrissebb jelentése szerint 2019-ben hatéves mélypontra csökkent az illegálisan Európába érkezők száma.

Nem új, hogy a kormány harca és a nemzetközi tapasztalatok között nincs összhang, jegyzi meg az Átlátszó cikke, majd hozzáteszi, hogy emellett az sem újdonság, hogy Magyarország népszerű célpont, sokan erre próbálnak az unióba belépni, a 2011-es arab tavasz óta folyamatosan érkeznek a menekültek.

Ennek ellenére 2011-ben és 2013-ban, sőt, egészen 2015-ig két dolog egészen biztosan nem volt:

  • százmilliókért telepített műszaki határzár, azaz kerítés, kamerák, tranzitzóna és miegyéb a déli határszakaszon,
  • valamint kormányzati riogatás sem a migránsokkal kapcsolatosan.

A migránsok jöttek, de nem számolt be róla nap mint nap az állami tévé, hogy mennyi határsértőt fogtak el, nem beszéltek erről államtitkárok, miniszterek és a kormány ügyeletes egyéb megmondóemberei, nem írtak erről folyamatosan a kormány propagandalapjai, alig lehetett a témáról hallani. És így persze nem is gondolták túl sokan, hogy ez lenne napjaink egyik legfontosabb problémája, és hogy a migránsoktól, a migrációtól minden esetben félni kellene.

Azóta viszont minden máshogy van. Például most már migránskereső hajók is vannak a Tiszán.

A számok lényegtelenek. Mindenki féljen!

kmn

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: migráció migráns Orbán-kormány átlátszó.hu hajó határ határvédelem honvédség Orbán Viktor Tisza bevándorlás bevándorló menekült
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés