Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. január 13. 08:58 Forrás: Mávinform

Késnek a vonatok Szeged és Budapest között, Ceglédnél át is kell szállni

Vezetékszakadás okozza a problémát, a helyreállítása várhatóan 11 óráig is eltart, így valószínűleg egész nap késésekre lehet majd számítani a vonalon.

Hirdetés

Felborult a vasúti közlekedés rendje Szeged és Budapest között egy leszakadt felsővezeték miatt hétfőn reggel.

A vonatok Szegedről csak Ceglédig közlekednek, Cegléden átszállás után lehet tovább utazni a fővárosba. A nyíregyházi IC-k viszik tovább az utasokat Cegléd és Pest között. A hiba elhárításáig Budapestről a Szegedre tartó vonatok csak Ceglédig közlekednek, ahonnan szintén átszállással lehet tovább utazni Szegedre.

A Mávinform a Facebookon azt írja:

„A Szegedről a Nyugati pályaudvarra tartó Torontál InterCity Ceglédig közlekedett. Az utasok Ceglédtől a Nyugati pályaudvarig a Nyíregyházáról érkező Cívis InterCity vonattal utazhatnak, vagy személyvonattal utazhatnak tovább.

A Nyugati pályaudvarról 8:53-kor Szegedre induló 722-es számú Torontál InterCity Ceglédről indul. Az utasok a Nyugatiból a 9:03-kor induló Z50-es ceglédi vonattal utazhatnak, Cegléden az átszállást biztosítják. Szeged felől a Napfény és az Aranyhomok InterCity vonat Ceglédig közlekedik. A tovább utazás a Szolnok-Cegléd-Budapest közötti vonatokkal lehetséges.

A Budapest-Szolnok-Nyíregyháza-Debrecen-Záhony viszonylatú InterCity vonatok és a sebesvonatok Budapest-Szolnok, illetve-Szolnok-Budapest között egyesítve közlekednek.

A ceglédi vonalon 30-50, esetenként 60 perccel meghosszabbodik a menetidő. A sérült vezeték helyreállítása várhatóan délelőtt 11 óráig eltart.

Előzmény: Pilis és Monor között leszakadt az egyik vágány fölötti vezeték. A sérült szakasz előtt a Kecskemétről a Nyugati pályaudvarra tartó 7029-es számú személyvonat megállt, egyelőre várakozik. Az utasokat egy másik vonatra szállítják át. A vonatközlekedés ezen a szakaszon csak az egyik vágányon lehetséges, a menetidő 20-40 perccel meghosszabbodik.”

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: késés közlekedés MÁV MÁV-Start vonat vonatpótlás