Hirdetés
Művház 2020. január 10. 16:25 Forrás: MTI

Jeremy Irons lesz a zsűri elnöke az idei Berlinalén

A filmes szakma egyik legfontosabb európai fesztiválját idén hetvenedik alkalommal rendezik meg.

Hirdetés

Jeremy Irons lesz a 70. Nemzetközi Berlini Filmfesztivál, a Berlinale zsűrijének elnöke – írják közleményükben a szervezők.

„Nagyon örülök és megtisztelve érzem magam, hogy én vállalhatom a 2020-as Berlinale zsűrielnökének tisztjét, egy olyan fesztiválét, amit már hosszú évek óta csodálok és mindig örömmel látogattam. Berlinbe jönni a fesztiválra különleges élvezet: nemcsak arra nyújt lehetőséget, hogy visszatérjek ebbe a nagyszerű városba, hanem hogy megnézhessem ezeket a válogatott filmeket és megtárgyaljam őket kollégáimmal”

– nyilatkozta a legendás színész.

Jeremy Irons a nemzetközi filmes és színházi világ egyik legjelentősebb művésze, számos mozis és televíziós produkcióban bizonyított, munkái során sok nemzetközi rendezővel dolgozott együtt, többek között David Lynch-csel, Ridley Scottal, Volker Schlöndorffal, Bernardo Bertoluccival és még sokakkal. Először 2011-ben érkezett vendégként a Berlinaléra, a Krízispont című film főszereplőjeként.

Irons filmes karrierje előtt színházi színészként volt ismert és elismert, a többi között a londoni West Enden. A Royal Shakespeare Company tagjaként filmes sikerei után is hű maradt a színpadhoz.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: fesztivál film mozi