Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. január 10. 15:10

Új névtáblák a megállókban, először az 5-ös troli vonalán

Tavaly decemberben kezdték kitenni, 2020 első negyedévében mindenhova kirakja az SZKT.

Hirdetés

Nem lehet nem észrevenni a megállók neveit: új, egységes utastájékoztató táblákat tesz ki a Szegedi Közlekedési Kft. Ez már egyébként a második lépés, az első az volt, amikor új, egyszerűbb és átláthatóbb menetrendi tájékoztatók és csomóponti térképek kerültek ki a megállókba, ráadásul angolul is – ezeket egy QR-kód segítségével mindenki haza is viheti az okostelefonján.

A megállóhelyi névtáblákat nemzetközi tapasztalatok alapján gondolták újra. A táblákra a megállóhely neve mellett a megállóhely jellegére utaló jelzés is került. Utóbbi a járművezetőknek fontos: jelzi, hogy kettős és/vagy biztonsági megállóhelyről van-e szó – itt mindenképpen meg kell állniuk a troliknak, akkor is, ha nincs utas.

A tervezés során figyelembe kellett venni az egyes megállóhelyek adottságait, így három különböző méret készült a táblákból, attól függően, hogy az adott megállóban milyen oszlop vagy totemoszlop áll rendelkezésre. A trolibusz- és villamosmegállókba több mint 200 tábla készült. A gyártási költség nettó 1 millió 255 ezer forint volt. A kihelyezéseket az SZKT munkatársai 2019 decemberében kezdték meg, első körben az 5-ös trolibusz vonalán, mindkét irányban – összesen huszonnyolc tábla került ki. A tervek szerint 2020 első negyedévében folyamatosan jelennek meg mindenhol Szegeden az új megállóhelyi táblák.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: közösségi közlekedés megálló Szegedi Közlekedési Kft. SZKT trolibusz utastájékoztatás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés