Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Színes
  • Már csak hétfőig kell várni, hogy megtudjuk, lesz-e újra magyar jelölt az Oscaron
Színes 2020. január 10. 10:45 Forrás: MTI

Már csak hétfőig kell várni, hogy megtudjuk, lesz-e újra magyar jelölt az Oscaron

Idén is házigazda nélkül szervezik meg a gálát, mert úgy érzik, és a számok is azt mutatják, hogy a tavalyi jól sikerült.

Hirdetés

Idén sem lesz egy konkrét műsorvezetője az Oscar díjátadó ceremóniájának, ezt Karey Burke, az ABC amerikai kereskedelmi televízió elnöke jelentette be.

„A filmakadémiával együtt megerősítjük, hogy idén sem lesz hagyományos házigazda” – idézte a The Hollywood Reporter az Oscar-gálát élőben közvetítő csatorna vezetőjét.

Az ABC és az Oscar-díjakat odaítélő amerikai filmakadémia a tavalyi példát követi, amikor harminc év után először műsorvezető nélkül zajlott a ceremónia, és az évek óta csökkenő nézettségű tévéközvetítés 2019-ben magasabb mutatókat produkált, mint az előző években.

Tavaly a közvetítést 11,5 százalékkal többen, majdnem 30 millióan nézték Észak-Amerikában, mint az előző évit, amikor viszont minden idők legalacsonyabb nézettségét mérték, mindössze 26,54 millióan látták a gálát.

A 2020-as díjátadó ceremóniát Glenn Weiss rendezi, a műsor két producere Lynette Howell Taylor és Stephanie Allain lesznek.

Az Oscar-díjak jelöltjeit hétfőn jelentik be, ekkor derül ki, hogy lesz-e versenyben magyar produkció a legrangosabb filmes elismerésért. Idén Tóth Barnabás Akik maradtak című, a második világháború utáni Budapesten játszódó filmjének van esélye bekerülni a jelöltek közé.

Az amerikai filmakadémia díjainak átadását a hollywoodi Dolby Színházból élőben közvetíti február 9-én, vasárnap este az ABC. A műsort több mint 225 ország és térség sugározza majd.

A tavalyi gáláról és a Belvárosi Mozi Oscar-éjszakájáról itt írtunk, szerintünk évek óta az egyik legfelejthetőbb gála volt, amiről most hirtelen kis túlzással egyetlen pillanatot sem tudnánk felidézni. Csak remélni tudjuk, hogy idén máshogy lesz!

kmn

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: díj díjátadó film gálaest mozi Oscar-díj