Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2020. január 10. 06:43

Pekka pakkja: hat év után ütött újra gólt kapus az NHL-ben

A Nashville Predators kapusa, a finn Pekka Rinne a tizenötödik kapusgólt szerezte az amerikai jégkorongligában.

Hirdetés

Szoros mérkőzés volt a nekünk hajnali Chicago Blackhawks–Nashville Predators NHL-meccs: a vendégek az első harmadban 3–0-ra elhúztak, a Blackhawks a második és a harmadik harmadban visszajött a meccsbe, majd jött az utolsó perc. Egy gólos hátránynál (szinte) mindig lehozzák a kapust, Crawford le is korcsolyázott szépen, és már nem is ment vissza. Előbb Bonino ütött gólt és lett 4–2 a Nashville-nek, ám Jeremy Colliton edző úgy gondolta, fél percre fölösleges visszaküldeni a kapusát, mindegy, hogy kapnak-e még egy gólt, vagy valahogy közelebb jönnek a plusz mezőnyjátékossal – pár játéknappal korábban a Washingotn megcsinálta, sőt, győztek is. De a Hawks újabb gólt kapott. Korongot szerzett a Preds, a kapu mögött a kapusuk, Pekka Rinne lekezelte, majd a Chicago kapujára emelte.

Mezőnyjátékosnak sem egyszerű, a kapusbottal pláne nem az egy ilyen ütés. A finn a tizenötödik kapusgólt szerezte a bajnokságban, legutóbb Mike Smith ütött a Detroit ellen gólt a Phoenix Coyotes-ban – ami ma már az állam nevén játszik: Arizona Coyotes-ként.

A lenti videóban itt az összes korábbi kapusgól. Van köztük tudatos szép számmal, és „megítélt” is: a jégkorongban ugyanis nincs öngól, az a játékos szerezte a találatot, aki utoljára hozzáért a koronghoz. Ha a meccs végén üres kapus játék van, az ellenfél folyamatosan támad az egyenlítésért, akkor egy védés is lehet aztán gól, mert a kapus ért hozzá utoljára a pakkhoz.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: jégkorong Chicago kapusgól Nashville Predators NHL Pekka Rinne
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés