Hirdetés
Túl a városon 2020. január 9. 18:35 Forrás: MTI

Orbánnak az egészségügy, az oktatás fejlesztéséről kellett volna beszélnie az MSZP szerint

A szocialisták is elmondták a véleményüket a miniszterelnök évindító sajtótájékoztatójáról.

Hirdetés

Orbán Viktor miniszterelnöknek inkább az egészségügy, az oktatás fejlesztéséről kellett volna beszélnie, és jobban oda kellene figyelnie párttársai megjegyzéseire – értékelte az MSZP frakcióvezető-helyettese a kormányfő évindító sajtótájékoztatóját csütörtökön Budapesten.

Harangozó Tamás közölte:

a miniszterelnök mai mutatványa stand-up comedynek csillagos ötös volt, de inkább arról kellett volna beszélnie, hogy miként lesz Magyarországon az oktatás, az egészségügy Európa legjobbja, hogyan lesz fenntartható a környezeti fejlődés, miként működtetik a közszolgáltatásokat.

Szerinte Orbán Viktornak jobban oda kellene figyelnie párttársai, elsősorban a Miniszterelnökséget korábban vezető Lázár János megjegyzéseire, különösen arra, hogy a Fidesz elveszítette a kapcsolatát a valósággal, és ha ezt nem képes megtalálni, 2022-ben komoly bajban lehet.

Harangozó Tamás azt a miniszterelnöki kijelentést, ami szerint tavaly a bérek területén is előrelépés történt, úgy értékelte: Orbán Viktornak fogalma sincs, hogyan élnek, milyen bért kapnak emberek milliói.

Az ellenzéki politikus szerint bár valóban jól néznek ki a magas foglalkoztatottságról szóló adatok, a képet árnyalja, hogy több százezer magyar külföldön talált munkát, az autóiparban pedig lassan nincs olyan cég, ami ne döntött volna elbocsátásokról.

Harangozó Tamás szerint

a Fidesz megszorításokkal, elvonásokkal akarja elérni, hogy a kórházaknak ne legyen adósságuk, ez pedig további emberéleteket követelhet. Kitért arra is, hogy miközben a kórházak 65 milliárd forint adósságot halmoztak fel, addig a kormány év végén közel 300 milliárd forintot szórt szét, csak a Miniszterelnöki Kabinetirodának 44 milliárd forintot adott meghatározatlan célokra.

A klímastratégiáról azt mondta, össznemzeti ügyről van szó, ez nem pártpolitikai kérdés, ezért szívesen ülnek tárgyalóasztalhoz az ügyben.

Kapott kérdést arról, hogy az MSZP-ből kilépett Szanyi Tibor korábbi európai parlamenti képviselő egy lapinterjúban a pártot érintő titkos pénzügyi megállapodásokról beszélt. Harangozó Tamás közölte, nem tudja miről beszélt Szanyi Tibor, nincsenek titkos pénzügyi ügyletek. Hozzátette: Szanyi Tibor pártból való távozását tudomásul vették, a továbbiakban nem kívánják kommentálni a megjegyzéseit.

A Harangozó Tamás által elmondottakat az MSZP Facebook-oldalán élőben közvetítették, ha kíváncsi rá, itt most rögtön meg is nézheti.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Harangozó Tamás Kormányinfó MSZP Orbán Viktor Fidesz Orbán-kormány