Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. január 8. 22:37

Szijjártó Péterrel is terveztek találkozót a kampánymanipulálásban jártas Cambridge Analyticánál

Eddig nem volt magyar szereplője a Trump-kampány és a Brexit kapcsán a facebookos adatgyűjtéseiről elhíresült politikai marketinges cég, a Cambridge Analytica fémjelezte nemzetközi botránynak. Most már van: Szijjártó Péter külügyminiszter.

Hirdetés

De ne legyünk elhamarkodottak, egyelőre csak annyi derült ki, hogy Szijjártóval 2016. szeptember 22-én terveztek találkozni a Cambridge Analytica képviselői. Azt, hogy a találkozó végül összejött-e, nem tudni

írja az Átlátszó.

Az oknyomozó portál arra hívja fel a figyelmet, hogy a Külügyi és Külgazdasági Minisztérium honlapján közzétett hírügynökségi hírekből kiolvasható, hogy azokban az említett napokban a miniszter New Yorkban tartózkodott. Igaz, ott elvileg viszonylag nagy biztonságban össze is futhattak vele a Cambridge Analytica képviselői.

A Cambridge Analytica-botrányt Brittany Kaiser robbantotta ki, aki 2018-ban hagyta el a céget. Kaiser a brit parlamentben tanúskodott a cég etikátlan adatgyűjtéseiről és politikai befolyásolási ügyeiről.

Az Átlátszó emlékezetet: Cambridge Analyticához kötödő  Black Cube izraeli magán-hírszerzőcég volt az, amely 2018-as választási kampányban megdolgozta a magyar kormánynak és Fidesznek nem tetsző civil szervezeteket Magyarországon.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: botrány Cambridge Analytica Szijjártó Péter
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés