Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Venezuelából, Ugandából és Mongóliából is többen választják a szegedi egyetemet
Szegeden 2020. január 8. 12:15

Venezuelából, Ugandából és Mongóliából is többen választják a szegedi egyetemet

Egyre több külföldi hallgató választja a Szegedi Tudományegyetemet. Jelenleg 115 országból 4100-an folytatják tanulmányaikat a városban. Egyetlen év alatt négyszázzal nőtt a számuk, legtöbben orvosnak készülnek.

Hirdetés

Az, hogy a Szegedi Tudományegyetem népszerűsége évről-évre nő a külföldi hallgatók körében – többek között – az intézményben elérhető 60 idegen nyelvű képzésnek, a számos ösztöndíj lehetőségnek, a magas színvonalú hallgatói szolgáltatásoknak és a pezsgő diákéletnek köszönhető.

Maga a város is fontos vonzerő, ugyanis Szeged Magyarország legbiztonságosabb városa. A fővároshoz képest jóval alacsonyabbak a lakhatási költségek, a diákbarát városban pedig rengeteg helyen várják kedvezményekkel a hallgatókat.

Az egyetem vonzerejét növeli a világrangsorokban elért kiemelkedő teljesítménye is: a Quacquarelli Symonds (QS) 2020-as ranglistáján az 501-510. helyen szerepel a szegedi intézmény. Ez a pozíció magyarországi viszonylatban a legjobb.

Innen jön a legtöbb hallgató:

  • Szerbia 1267
  • Irán 500
  • Németország 420
  • Románia 100

A százat is meghaladja a Dél-Koreából és a Kínából érkezett hallgatók száma, de például azerbajdzsáni, japán, török, mongóliai és szíriai fiatalok is nagy számban választják a szegedi egyetemet. Az SZTE hírneve olyan távoli országokba is eljut, mint Venezuela, Uganda, Zambia és Zimbabwe, ezekből az országokból is minden évben fogad hallgatókat az intézmény.

A Szegedi Tudományegyetem mind a 12 kara várja a külföldi hallgatókat.

A legtöbb diák az Általános Orvostudományi Karra érkezik, itt több mint 1400-an folytatják tanulmányaikat.

Népszerű a Természettudományi- és Informatikai Kar, ahol több mint 600, elsősorban határon túli magyar hallgató tanul, valamint a Bölcsészet-és Társadalomtudományi Kar, amely több mint 450 idegen ajkú hallgatót képez.

A külföldi országokból érkező fiatalok 96 százaléka nappali tagozaton végzi tanulmányait.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: hallgatók képzés Szegedi Tudományegyetem

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés