Színes 2020. január 8. 10:04

Diafilmeket gyűjtenek a kórháztámogató Mesedoktorok

Újabb akciót szervez a Mátrix Közhasznú Alapítvány. Diafilmeket és diavetítőket gyűjtenek, hogy ezek segítségével tegyék szebbé a beteg gyerekek mindennapjait.

Évente mintegy 80 gyermekkórházat - gyermekosztályt támogat a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Mesedoktor csapat. A segítők gyakran tartanak diafilmek felhasználásával meseolvasásokat. A hagyományos diafilm és az élő szóban elmondott mese mindig nagy sikert arat a kisgyermekek körében.

Éppen ezért indították el legújabb gyűjtésüket, az akció elnevezése: „SEGÍTS diafilmmel!”

Amennyiben van a családban – iskolában, óvodában, munkahelyen – a fiókok mélyén, a polcok tetején már nem használt diafilm, azzal sokat segíthetnek a felajánlók. Klasszikus mesék, történetek, versek, ismeretterjesztő, tekercses diafilmeket várnak az alapítványi önkéntesek. A mesedoktorok a diafilmek mellé örömmel fogadnak hagyományos - tekerős vagy modernebb kivitelű diavetítőt is.

Rácz Anett, az alapítvány elnöke elmondta, azért diafilmeket gyűjtenek, mert a felgyorsult világunkban az élő szóban mondott mese, történet és a személyes jelenlét sokkal jobb élményt nyújt, valamint erősíti emberi kapcsolatokat is.

 

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: gyűjtés Mátrix Alapítvány Mesedoktorok diafilm