Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. január 6. 11:39

Kilátástalanság miatt lehetett öngyilkos a kelebiai posta vezetője

Az Index is megszerezte azt az emailt, amit öngyilkossága előtt a kelebiai posta vezetője írt. A levélben kilátástalan és stresszes munkakörülményekről is beszámol.

Hirdetés
Hirdetés

K. L. 46 éven keresztül dolgozott a Magyar Postánál, de úgy érezte, hogy kilátástalan a helyzet a hivatalban. Elkeserítő és megalázó munkakörülményekről, valamint növekvő értékesítési kényszerről is írt, ami túl nagy nyomást jelent a dolgozóknak. 

„Sértő, bántó, megalázó körülmények, hogy a fizetésekről ne is beszéljünk”

– emeli ki K. L. gondolatait a levélből az Index.

A Magyar Postánál évek óta problémát jelent a munkavállalói létszám csökkenése, és a folyamatos munkaerőhiány. Ezt K. L. is megemlíti a levelében.

A szeretlekmagyarorszag.hu keményebb részleteket emel ki a levélből:

„Egyetlen tollvonással piaci kofát csináltak belőlünk, akiknek az árut mindegy hogyan, de el kell adni” 

– írja K. L. Levelében az is olvasható az oldal szerint, hogy

„Úgy érzékelem, hogy a felsővezetés nem látja, mi történik a végeken. 3000 lelkes falut két személy szolgál ki, Önök szerint ez elég?? Néha belerokkanunk a munkába, lásd karácsony”

A Magyar Posta vezetője egyelőre nem érti, hogy miért lett öngyilkos K. L., levelének valódiságát nem vonták kétségbe. Ugyanakkor megjegyzik, hogy a kelebiai postával soha nem volt probléma, a hivatal működése minden tekintetben megfelelt a központi elvárásoknak.

Közleményében a Magyar Posta azt írja:

„A Magyar Posta vezetése megrendüléssel értesült a kelebiai postavezető haláláról. Az eset körülményeit a rendőrség vizsgálja, ezért az ügyről a posta nem nyilatkozhat. Társaságunk belső vizsgálatot indított az ügy körülményeinek tisztázására. A vállalat mindent megtesz, hogy a következő időszakban segítse a családot és a postás kollégákat a gyász feldolgozásában.”

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Magyar Posta Kelebia öngyilkosság

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés