Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. január 5. 11:26 Forrás: MTI

Ma is csak befelé engedik az autósokat a röszkei közúti határátkelőn

A kilépőforgalom az autópálya-átkelőt használhatja.

Hirdetés

Már szombaton délután is arról írtunk, hogy csak befelé lehet jönni a röszkei közúti határátkelőn, és így van ez vasárnap is.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap azt közölte, az intézkedéssel a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a szerb társszervek célja, hogy a több belépő forgalmi sávval csökkentsék a várakozási időt Röszkén. Ezzel egyidejűleg az autópálya-átkelő belépőoldalán kilenc sávon biztosítanak lehetőséget az átlépésre, így a két röszkei átkelőn összesen 13 forgalmi sávon léphetnek be az utasok. A kilépő utasok a röszkei autópálya-határátkelőhelyet használhatják Szerbia felé. A két átkelő teljes kapacitáson üzemel.

A rendőrség honlapjának adatai szerint

a röszkei autópálya-határátkelőhely belépőoldalán a személyautóval és az autóbusszal érkezőknek egyaránt háromórás várakozásra kell számítaniuk.

A gyorsabb átlépésért Szerbia felé célszerű Tompa, Kübekháza, Tiszasziget vagy Ásotthalom felé kerülni. Utóbbi három átkelőt naponta 7 és 19 óra között a szerb és uniós állampolgárok használhatják.

A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről ezen az oldalon, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobilapplikáció segítségével lehet tájékozódni.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: autó autópálya határ határátkelő közlekedés Röszke
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés