Hirdetés
Hirdetés
Művház 2020. január 4. 18:23

Meghalt Gesztesi Károly színész

A színművész 56 éves korában szombat este kapott infarktust autójában.

Hirdetés

A Blikk információit közölve az MTI azt írta: az 56 éves színész a budapesti Ferdinánd hídnál vezette autóját, amikor vezetés közben rosszul lett, infarktust kapott. Kocsijával félreállt, ám hiába jött gyorsan a segítség és próbálták 50 percen keresztül újraéleszteni, az orvosok nem jártak sikerrel.

Gesztesi Károly autója a budapesti Ferdinánd hídnál. (fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Gesztesi Károly Tóth Károly néven született 1963. április 16-án. Szülei válása után édesanyja férjhez ment Gesztesi Jánoshoz, akinek a nevét később hivatalosan is felvette.

Gesztesi Károly a Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után 1988-tól 1990-ig a Thália Színház társulatának tagja volt. Az 1990-1991-es évadban a Miskolci Nemzeti Színházban szerepelt, 1992-1993-ban a József Attila Színház társulatának tagja volt. 1994 és 1998 között a Vígszínház társulatának volt a tagja, azóta szabadfoglalkozású volt.

Színházi szerepei mellett olyan filmekben játszott, mint például a Magyar vándor, a Szabadság, szerelem, a Kútfejek, a Valami Amerika 1. és 2. vagy a Csak szex és más semmi.

Gesztesi Károly az egyik legismertebb magyar szinkronszínész volt, többek között a Shrek című animációs filmben ő volt a főhős Ogre magyar hangja.

Szegeden játszott volna szombat este

Gesztesi Károly szombat este 7 órától Szegeden, a Páratlan páros című darabban szerepelt volna az IH Rendezvényközpontban. A kulturális intézmény a Facebookon közölte, hogy elmarad az előadás. Egyes források szerint a színész épp Szegedre indult, amikor még Budapesten megtörént a tragédia.

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: halál Gesztesi Károly színész gyász
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés