Hirdetés
Hirdetés
Művház 2019. december 31. 17:00

Micsoda buli lesz ma éjjel! Itt a Szeged.hu szilveszteri zeneparádéja!

2019 utolsó és 2020 első bulijának zenéi.

Hirdetés

A karácsonyi zeneválogatásunk után itt a sokkal bulisabb szilveszteri ZENEPARÁDÉ! Ez persze nem azt jelenti, hogy olyan zenés videókat válogattunk össze, amikben emberek konfettit szórnak egymásra pezsgőzés közben, hanem egy jó csomó olyan klipet és számot talál itt a Drága Olvasó, ami jól jöhet a ma esti buli során.

Tűzijáték azért persze lesz így is.

A teljesen nyilvánvaló alapdarabokat ki akartunk hagyni a válogatásból, ahogyan karácsonykor sem erőltettük az elcsépelt dalokat, de aztán rájöttünk, hogy ennek a koncepciónak szilveszterkor az égvilágon semmi értelme.

Van itt disco, rock, metal, house, techno, hiphop, és még egy csomó minden, hogy melyiket mennyire élvezzük, az csak tőlünk, és esetleg az alkoholszinttől függ.

A Szeged.hu ezekkel a számokkal kíván ma estére jó bulit és boldog új évet mindenkinek!

Ez a válogatás a tavaly szilveszterkor megjelent összeállításunk bővített, frissített változata.

Soerii & Poolek – Vigyél egy buliba

Ezt a dalt Soerii & Poolek valószínűleg direkt szilveszterre írta. Ennek ellenére valószínűleg soha nem lesz belőle az új Különös szilveszter, pedig mi igazán támogatnánk a dolgot. Például így, hogy ezzel indítjuk a ma esti bulit.

Jamiroquai – Virtual Insanity

Azoknak, akik folyamatosan a kilencvenes évekbe vágynak vissza, itt van valami, amiért tényleg érdemes: olyan őrülten laza funkpop-slágert azóta is csak keveset lehetett rendszeresen hallani a rádiókban akár Magyarországon is, mint ez a '96-os Jamiroquai-dal. A buli előtti bemelegítéshez tökéletes.

Justice – D.A.N.C.E

A könyökünkön is ez a szám jött ki a kétezres évek végén, mostanra viszont éppen elég régen hallottunk már ahhoz, hogy ma este előkerüljön, pláne, hogy egy valódi remekmű, amiről igazán nem is értjük, hogy miért nem lett belőle abszolút világsláger. Azt pedig kár is lenne tagadni, hogy a klipje is nagyon rendben van a mai napig.

Scissor Sisters – I Don't Feel Like Dancin'

Senkinek ne legyenek kétségei: a Scissor Sisters és a dal szerzője, Elton John átver bennünket, ez már a szám legelején is nyilvánvaló. Nehezen tudjunk elképzelni, hogy valaki nem akarjon táncolni, ha ez a dal szól, úgy meg pláne, hogy ilyen színes körítés is társul hozzá, mint ez a klip.

Mark Ronson – Uptown Funk feat. Bruno Mars

Erre a remek dalra még inkább igaz, ami a fenti Justice-számra: egy időben a csapból is ez folyt, ma már viszont kevésbé, és mivel egyébként tökéletes bulizene, egy szilveszteri házibuliban biztosan beindítja a lábakat. Ennek a jegyében Bruno Marstól sok mindent idetehettünk volna, mi ezt választottuk. Hát, tessék!

Mark Morrison – Return Of The Mack

Aki azt akarja, hogy minél több lány rázza a fenekét minél önfeledtebben a ma esti buliban, az érje el valahogy, hogy ezt a dalt feltegye a dj, ha pedig ő maga a dj, akkor ne legyen rest, és tegye fel, de izibe!

Justin Timberlake – Señorita

És ha már a seggrázós blokknál járunk, ez sem maradhat ki a válogatásból.

Pharrell Williams – Happy

Ha már elfogadtuk, hogy szilveszteri zeneválogatásból nem maradhatnak ki az alapdarabok sem, akkor az évtized egyik legboldogabb, legbulisabb, és legtöbbször hallott slágerének is itt a helye, már csak azért is, mert amúgy Pharrell Williams egy zseni, és zsenik zenéjére bulizni mindig felemelő élmény!

Taylor Swift – Shake It Off

Amióta ez a csaj úgy döntött, hogy tud ő mást is, mint parfümillattal kevert istállószagú countryt énekelni, ennél jobb és bulisabb dalt nem készített. Ha azt akarjuk, hogy a lányok is rázzák ma este, a Shake It Off az egyik legjobb választás ehhez. Garai főszerkesztő szerint, ha már szilveszter és jókedv, akkor az eredeti klip helyett ehhez a dalhoz ezt a rendőrös videót érdemes nézni.

Jessie J, Ariana Grande, Nicki Minaj – Bang Bang

És ha már ott tartunk, hogy mire buliznak a lányok: ez a három csaj garancia arra, hogy ne maradjanak ülve azok sem, akiknek a zenehallgatásról kapásból YouTube-playlistek jutnak eszükbe.

Iggy Azalea – Fancy feat. Charli XCX

Ezt pedig azoknak, akik ma este elsősorban so fancyk szeretnének lenni, és ezt minden szemrebbenés nélkül így is mondják.

Azealia Banks – 212 feat. Lazy Jay

Amikor már ott tart a buli, hogy muszáj egy kis csapatás-veretést levezényelni a felgyülemlett energiák levezetésére, keresve sem találhatnánk jobbat ennek felvezetéséhez, mint Azealia kisasszonynak ezt a remekbe szabott számát. Hovatovább, azt is le lehet vele ellenőrizni, hogy el tudunk-e számolni még legalább kettőig. Ha nem, a következő kör pálinkából (vagy akármi más alkoholból) érdemes kimaradni.

Roger Sanchez feat. GTO – Turn On The Music (Axwell Remix)

A New York-i house-veterán 2005-ös számának ez a remixe egy igazi partytrack. A klipben szereplő Bobby Farrell néhány éve éppen szilveszter előtt hunyt el, ami elég lehangoló, ezért gondoljunk inkább arra, hogy a Boney M híres táncosa a helyünkben biztosan reggelig nyomná ma éjjel, valahogy úgy, ahogy ebben a videóban is teszi. Ha pedig tánc közben néha eszünkbe jut az öreg mikrofonfrizurás, annál méltóbban nem is emlékezhetünk rá.

Topazz – The New Millennium

Húsz éve nem volt ennél adekvátabb sláger a dance-bulikban. 1999 óta nekem minden szilveszterkor eszembe jut ez a szám. Eltelt majdnem húsz év, és ez még mindig adja az érzést, ha bulizásról van szó. Mert mégis milyen legyen egy hatásvadász house-szám, amit konkrétan azért a pillanatért hoztak létre, hogy az ezredforduló éjszakáján éjfélkor lejátszva a világ bármelyik diszkójában vagy házibulijában a lehető legtöbb csaj akarja ledobni magáról a felsőjét, ha nem ilyen? Egy próbát megér idén is, hátha lesz pár nosztalgiázni vágyó (most már) hölgy is a közelben.

Inner City – Good Life

No more bad times, only glad times in the good life – énekli Paris Grey minden idők egyik legnagyobb house-klasszikusában, és hát mi mást kívánhatna magának és mindenki másnak az ember egy új év és egy új évtized kezdetén, mint ezt?

Daft Punk – One More Time

És ha már a klasszikus house-slágereknél tartunk: Thomas Bangalter és Guy-Manuel de Homem-Christo ennek a remekművének is helye van ebben a válogatásban a csodálatos (sajnos 2013-ban elhunyt) Romanthony énekével, pláne, hogy ez a dal is pontosan arról szól, amit valójában szilveszter éjszaka mindenkinek csinálnia kellene.

Rihanna – Don't Stop The Music

Egy igazán jó buliban legalább egyszer biztosan elhangzanak azon a mondatok, amiket Rihanna énekel ennek a slágerének a refrénjében, ezért hát miért pont szilveszter este ne hangoznának el?

Seven Lions – Strangers with Myon and Shane 54 & Tove Lo

Szegednek van egy világviszonylatban is elismert zenei producere, aki Amerikától Ázsián át a világ számtalan klubjában és zenei fesztiválján táncoltatta már meg az embereket, így a Szeged.hu szilveszteri zeneválogatásában itt a helye az ő egyik dalának is. Legyen az mondjuk ez!

Soerii & Poolek feat. Péterfy Bori – Maximális Extázis

Ez a dal pontosan arról szól, amit szilveszter este egy buliban nemre, korra és egyebekre való tekintet nélkül valójában mindenki érezni akar.

Pet Shop Boys – The Pop Kids

A 2018-as, ötvenéves SZIN-en ez a két öregedő brit úr megmutatta, hogy lélekben nagyon is fiatalok, és olyan hibátlan szintidiszkót raktak le a Tisza partjára, hogy nem győztünk áradozni róluk. A koncertjüket ezzel a mesterművel foglalták keretbe, ami, nem túlzás állítani, egész pályafutásuk egyik legjobb dala, így egy jó szilveszteri buliból sem hiányozhat. Nem az a kifejezett bulibomba, de megfelelő pillanatban lejátszva remekül lehet rá egyszerre a múltba révedni és a jövőbe tekinteni, mindezt ráadásul táncolás közben!

Edelweiss – Bring Me Edelweiss

Képzeljük el, ha nem emlékeznénk rá alapból, hogy ezt a klipet és számot a kilencvenes évek elején minden szilveszterkor leadta a Magyar Televízió. Ma este vajon lesz-e ilyen színvonalas szórakoztató műsorszám az állami televízióban? Kizárt!

187 Lockdown – Kung Fu

A jó számokhoz készült vicces klipek versenyében a 187 Lockdown Kung Fu-ja előkelő helyet szerezhetne. Ha valaki pont ma éjjel szeretné visszaidézni a kilencvenes évek klubzenéjének emlékezetes darabjait, ezzel itt máris remekül megteheti.

Prodigy – No Good

És ha már a kilencvenes éveknél és a múltidézésnél tartunk: volt idő, amikor egy új Prodigy-szám még automatikusan azt jelentette, hogy megérkezett az elkövetkező időszak egyik legnagyobb bulibombája. Ezek közül is a No Good az egyik legjobban sikerült darab, csak arra kell vigyázni, ha előkerül ma este, hogy ki ne üsse valaki a házfalat egy hatalmas kalapáccsal.

The Beastie Boys – (You Gotta) Fight For Your Right (To Party)

Ha lehetne, minden ma esti házibuliba ezt a három fickót küldenénk hangulatot csinálni.

House of Pain – Jump Around

Az elmúlt negyven év egyik legalapvetőbb ugrálós száma nem maradhat ki ebből a válogatásból sem. JUMP!

Dominique Young Unique – Throw It Dow

Ezt a szuperdögös és szupervagány csajt egyszerűen nem lehet nem szeretni, így aztán szerintünk a szilveszter estéből sem hiányozhat, pláne, hogy valószínűleg ő is sokat ugrált a Jump Aroundra.

Kanye West feat. Rihanna, Kid Cudi – All of the Lights

A dal emelkedett hangulata, a klipben villódzó fények (epilepsziások csak óvatosan!), Rihanna figyelemre méltó ruhája, a közreműködő sztársereglet, és még egy csomó egyéb dolog miatt eszünkbe juthat ez a dal szilveszter este. Vagy például mert olvastuk/hallottuk a Szeged.hu zeneválogatásában. És ha már eszünkbe jutott, le is kell játszani, rosszabb nem lesz tőle a hangulat, az tuti.

Katy Perry – Fireworks

Egy ilyen válogatásban muszáj lennie legalább egy tűzijátékos klipnek. Valószínűleg van ennél jobb is, de hát ezt pont Budapesten forgatták és ráadásul a dal is teljesen rendben van.

The Buggles – Video Killed The Radio Star

Amikor a The Buggles megénekelte, hogy a videó megöli a rádiósztárokat, nyilván nem a YouTube-ra gondoltak, és jó ideig úgy tűnt, bármekkora slágert is írtak, azért összességében mégiscsak tévedtek. Aztán, ami évtizedeken át nem jött össze az MTV-nek, azt az internet és a videómegosztó végül alig néhány év alatt összehozta, így a zenekarnak is igaza lett. És mi jár annak, akinek igaza van? Bekerül a Szeged.hu szilveszteri zeneválogatásába!

Lynyrd Skynyrd – Sweet Home Alabama

A tragikus sorsú Lynyrd Skynyrd zenekar slágere egy kicsit mindig azoknak a dala lesz, akik hazavágyódnak, így a szilveszteri bulikba is azoknak küldjük, akik távol az otthonuktól köszöntik az új évet. (Az alábbi, 1977-es koncertfelvétel mindössze néhány hónappal a zenekar repülőgép-balesete előtt készült, amiben az együttes három tagja, köztük az énekes életét veszítette.)

The Baseballs – Umbrella

Ez a német zenekar úgy énekel általában aktuális popslágereket, mintha mindhárman a Mississippi állambeli Tupelóban születettek volna 1935. január 8-án. Az ilyesmire pedig általában mindenki táncol. Ha máshogy nem, néhány feles után egy szilveszteri buliban már feltétlenül.

The Who – My Generation

I hope I die before I get old, énekli Roger Daltrey a rocktörténet egyik ikonikus sorát ebben a kihagyhatatlan klasszikusban, és bár nem jött neki össze a kívánsága, ezen ma már ő is csak jót nevet. Ami pedig a bulit illeti, aki a klipben látható táncmozdulatokat bárhol bemutatja ma este, az egész biztosan nagy sikerre számíthat!

The Clash – Should I Stay or Should I Go

Ez a Clash-sláger is ott van minden idők legnagyobb házibulibombái között. És hát tényleg, mégis ki nem bulizna erre?

Ramones – Sheena Is A Punk Rocker

Ha a karácsonyi zeneválogatásba képesek voltunk Ramonest tenni, akkor nehogy már a szilveszteriből kimaradjanak! Pláne, hogy a Blitzkrieg Bop mellett övék minden idők egyik legnagyobb punkrock-bulibombája, a Sheena Is A Punk Rocker, amire csak az nem táncol önfeledten, akinek elmentek otthonról, esetleg a hallása, a lába, netán a szíve hiányzik hozzá.

Twisted Sister – We're Not Gonna Take It

Egy bizonyos alkoholszint után a legtöbb buliban biztosan elő fognak kerülni az ilyen dalok is, feltéve, hogy a társaság átlagéletkora legalább 35 év. De még az is lehet, hogy pia sem kell hozzá. Érdemes előre melegíteni, nehogy váratlanul érjen minket a Retro Rádió-kompatibilis hajmetál.

Paddy and the Rats – The Six Rat Rovers

Ír kocsmapunkkal a legtöbb lerészegedős szilveszteri buliban nem lehet melléfogni, még akkor sem, ha magyarok adják elő. A klipben ráadásul még Zana Döglégy Zoltán is szerepel, így tényleg minden adott a jó hangulathoz.

Leningrad Cowboys – You're My Heart My Soul

A röhejes metálfeldolgozások mindig jól mennek az agyeldobós szilveszteri házibulikban, egy ilyen videoklippel pedig ebből a válogatásból sem lehet kimaradni. Továbbá azoknak is jó szolgálatot tehet, akik már nagyon haza akarják zavarni a holnap reggel még mindig náluk lábatlankodó házibulivendégeket.

Legyen az idei legjobb jövőre a legrosszabb!

Kovács M. Norbert

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: elektronikus zene hiphop metal pop rock Szilveszter ünnep videoklip zene zenehallgatás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés