Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Kapott még 175 milliót Makovecz Imre skicce, amelyet a szőregi kápolnáról rajzolt
Szegeden 2019. december 31. 10:55

Kapott még 175 milliót Makovecz Imre skicce, amelyet a szőregi kápolnáról rajzolt

Kihasználja a kormány a két ünnep között munkanapokat: csak úgy sorjáznak a százmilliós, milliárdos támogatások a Magyar Közlönyben. Kiss-Rigó egyházmegyéjének is jut, a Szőregre tervezett vitatott helyű kápolna is kapott még pénzt.

Hirdetés

Ápdét:

Annyival előrébb van a sztori, hogy a kápolna helye már ismert – ezt belámáztam – a temetőben lesz. A szükséges szabályozás módosítása is folyamatban van már, mert az egyház megrendelte.

 

Korábban írtuk:

Folytatja az Orbán-kormány a Makovecz Imre-életmű gondozását. A feladatra az idei (hivatalosan 2016–2019. évi) és a jövő évi forrás terhére biztosítanak támogatásokat: önkormányzatok, alapítványok, és az egyházak is kapnak pénzt.

A támogatói listán ott van a Szőregen megépítendő kápolna.

A Szeged-Csanádi Egyházmegye 175 millió forintot kapott

arra, hogy megépítse az épületet, amelyről tudomásunk szerint továbbra is csak egyetlen, még Makovecz Imre által rajzolt vázlat létezik.

A kápolnával kapcsolatosan legutóbb 2018 áprilisában írtunk. Akkor már szó volt arról, hogy az akkori kormányhatározat szerint a szőregi temetőben épülne meg a kápolna, ám a helyiek közül többen jelezték, nem biztos, hogy a temető a legméltóbb helye az épületnek. Örülnének, ha annak közvetlen közelében, jól megközelíthető, turisztikailag is fontos helyen épülne fel.

Kíváncsian várjuk az újabb 175 millió forint mire lesz elég, mikor kezdődik el a beruházás, és hol épül föl végül a makoveczi kápolna.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Magyar Közlöny Makovecz Imre Szeged-Csanádi Egyházmegye Szőreg kápolna temető
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés