Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Diplomaták, politikusok, cégvezetők és Szeged büszkeségei: velük találkozott, tárgyalt 2019-ben Botka László
Szegeden 2019. december 30. 16:36

Diplomaták, politikusok, cégvezetők és Szeged büszkeségei: velük találkozott, tárgyalt 2019-ben Botka László

Szeged polgármestere jó pár hivatali megbeszélésen képviselte a várost, ezek között gazdasági egyeztetések éppúgy voltak, mint politikai háttérbeszélgetések. Íme a legfontosabbak listája.

Hirdetés
  • Február 14-én Beke Károly, a XV. kerületi önkormányzat kabinetjének tagja járt Szeged polgármesterénél
  • Február 21-én Daniel Banu román főkonzult fogadta Botka László.
  • Február 25-én a Thyssenkrupp vezéreivel találkozott a polgármester. A tárgyalás résztvevői: Marc Eckstein (CEO TK Components HU), Peter Wiesner (COO Camshafts), Patrick Buchmann (CFO Camshafts)
  • Március 28-án a Norvég Pilótaképző képviseletében járt Szegeden: Styg Eyde, az Eyde Maskin AS és a Norvegian Pilot Academy tulajdonosa, illetve a Közép-Európai Légi Közlekedési Klaszter elnöke, Norvégia egyik legbefolyásosabb üzletembere. A tárgyaláson részt vett Maróthy Tamás az Eydescreen Manufacturing, Eyde Maskin AS igazgatója.

Május 15.: „Hivatalomban fogadtam az Egyesült Államok magyarországi ügyvivőjét, David Kostelancikot és munkatársait. A szegedi–amerikai gazdasági, kulturális és oktatási kapcsolatokról, a magyar demokrácia helyzetéről egyeztettünk. Áttekintettük a városunkban működő amerikai vállalatok helyzetét és átbeszéltük a lehetséges fejlesztési irányokat is. Megállapodtunk, hogy tovább erősítjük és bővítjük városunk jó kapcsolatát az Egyesült Államokkal” – olvasható Botka László Facebook-oldalán

 

Július 4.: „Tegnap találkoztam Soproni Tamással, aki Terézvárosban az ellenzék közös polgármester jelöltje lesz az októberi önkormányzati választáson. A Mometum új lendületet és reményt adott az ellenzéknek szerte az országban. Bízom benne, hogy Tamásnak sikerül nyernie ősszel Budapesten, és szorosabbra fűzhetjük Terézváros és Szeged kapcsolatait.

Figyelmébe ajánlottam városuk szociális programját és az újonnan bevezetett támogatásainkat. Ismertettem a Zöld Város keretében elért eredményeinket. Egyetértettünk abban, hogy határozott és azonnali lépésekre van szükség környezetünk védelmében. Mindkettőnk célja az, hogy zöldebbé, egészségesebbé és tisztábbá tegyük otthonunkat.”

A találkozóról mi is beszámoltunk.

Augusztus 14.: Az LMP is támogatja Botka politikáját Szegeden – írtuk aznap. A Szeged Televízió is tudósításban számolt be arról, hogy „az ellenzéki párt társelnökével és helyi vezetőjével tárgyalt szerdán Botka László. A polgármester irodájában megbeszélték, hogy a Szegeden zajló zöldpolitika mely elemei támogathatóak az LMP által. Megegyeztek abban is, hogy a párt Szegeden egy egyéni körzetben indít jelöltet az októberi önkormányzati választáson.”

Augusztus 29.: „Isten éltesse soká Lippai Pált, Szeged rendszerváltás utáni első polgármesterét, városunk díszpolgárát! Ő volt az, aki Szeged demokratikus önkormányzati rendszerének alapjait lefektette. 1990-ben az akkor liberális pártok, az SZDSZ és a Fidesz közös jelöltjeként nyert. Szegeden nem a politikai hovatartozás, hanem a teljesítmény alapján értékeljük egymást. Lippai Pál igazi lokálpatrióta, Szeged nevében köszönöm neki azt a kiváló munkát, amit közösségünkért végzett!” – olvasható Botka László Facebook-posztjában.

Szeptember 5.: „A mai napon a városházán gratuláltam Weisz Máténak, Közép-Európa legjobb fiatal matematikusának. Külön köszöntöttem felkészítőtanárát, Tigyi Istvánt is. Egész városunk büszke a Radnóti Gimnázium tanulójára, aki a matematikai olimpián első helyezett lett. Megbecsülésünk jeléül Szeged aranyérmével jutalmaztunk őt. Sok sikert kívánunk neki a jövőben is!”

Szeptember 6.: „Törökország fővárosának polgármester-helyettesével, Hayrettin Çetinnel egyeztettem a szegedi városházán. Ankarában az ellenzéki polgármesterjelölt nemrégiben fontos győzelmet aratott Erdogan illiberális ellenfelével szemben. Megállapodtunk, hogy tovább erősítjük és bővítjük a városaink közötti együttműködést és baráti kapcsolatot.”

Hayrettin Çetin Szeged polgármesteréhez hasonlóan ellenzéki politikus. Azt mondta, fejlesztési kérdésekben egyelőre együtt lehet működni Erdogannal.

Szeptember 17-én Fekete-Győr András látogatott a polgármesterhez. A Momentum Mozgalom elnöke a párt 5 javaslat az egyetemistákért & főiskolásokért „közvéleménykutatása” kapcsán jött Szegedre, ahol tárgyalt Botka Lászlóval is.

Szeptemberben Mirkóczki Ádámmal, az egri Egységben a Városért Egyesület és Pintér Tamás a dunaújvárosi Rajta, Újváros! egyesület jelöltjeivel is egyeztetett Botka László.

November 11.: „Gazdasági, kulturális, oktátási és turisztikai ügyekben egyeztettem a mai napon Iain Lindsay brit nagykövettel. Bárhogyan alakul a brexit, mi továbbra is jó kapcsolatot kívánunk fenntartani Nagy-Britanniával.”

November 21.: „Pikó András ellen is durva lejárató kampányt folytatott a Fidesz a VIII. kerületben, ő mégis végig higgadt és méltóságteljes tudott maradni. A választók pedig értékelték azt, hogy a kampány alatt András végig Józsefvárossal foglalkozott, és az ott élő emberek problémáira kereste a választ. A mai napon hivatalomban találkoztunk, ahol gratuláltam győzelméhez. Bemutattam neki, Szegeden hogyan építettük fel az ország legerősebb szociális hálóját, miután a kormány gyakorlatilag kivonult az ellátásból. Figyelmébe ajánlottam a bérlakás programunkat, és megállapodtunk abban, hogy a jövőben szorosabbra fűzzük önkormányzataink között az együttműködést. Ezúton is sok sikert kívánok neki munkájához! Építsünk együtt egy igazságos, szolidáris Magyarországot!”

December 5.: „Hódmezővásárhely és Szeged kiemelt stratégiai partnerei egymásnak. A mai napon a két város további együttműködéséről állapodtunk meg” Botka László Hódmezővásárhelyen találkozott Márki-Zay Péterrel.

December 9.: „Tíz megyei jogú város polgármestere. A mai napon szövetséget kötöttünk egymással hazánk jövője érdekében. Közös értékek és stratégia mentén az a célunk, hogy Magyarország igazságos, szolidáris és szabad otthona legyen minden magyarnak” – Szeged is ott van a frissen megalakult koalícióban.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Botka László diplomácia
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés