Hirdetés
Kék hírek 2019. december 30. 13:49 Forrás: katasztrofavedelem.hu

Nem pihenhettek a tűzoltók az ünnepek alatt

Balesethez, szén-monoxid szivárgáshoz és bajbajutott ember és kutya kimentéséhez is riasztották a szegedi tűzoltókat az elmúlt napokban.
Hirdetés

Karácsony első napján egy Boldogasszony sugárúti lakásban jelzett a szén-monoxid-érzékelő az éjszaka. A szegedi tűzoltók érkeztek a helyszínre, a mérőműszerek is kimutatták a mérgező gáz jelenlétét a levegőben. A tűzoltók azonnal értesítették a gázszolgáltató szakembereit, a szén-monoxid-érzékelőnek köszönhetően senki sem sérült meg.

Karácsony második napján egy két méter mély gödörbe esett egy kutyához riasztották a tűzoltókat Hódmezővásárhelyen. A tűzoltók kézi erővel, sérülések nélkül emelték ki a bajba jutott állatot a munkagödörből, majd átadták az állatvédők munkatársainak.

Pénteken lehasadt és a magasban lógott egy nagy méretű faág Szegeden, a Torockói utcában. A szegedi tűzoltók rövid idő alatt elvégezték a műszaki mentést, ennek köszönhetően személyi sérülés nem történt.

Ugyanezen a napon két személyautó ütközött a Kálvária sugárúton. A város hivatásos egysége áramtalanította a járműveket, majd megszüntette a forgalmi akadályt. A balesetben nem sérült meg senki. Egy idős nőt is mentettek a tűzoltók pénteken. Szegeden. Az asszony elesett a Kossuth Lajos sugárúti lakásában, önerejéből nem tudott felállni. Az egység az erkélyajtón keresztül jutott be a lezárt lakásba, majd a sérültet átadta a mentőszolgálat munkatársainak. Az esti órákban pedig Hódmezővásárhelyen mentettek egy idős nőt a tűzoltók, az asszony árokba esett, a tűzoltók emelték ki, a mentők ezek után kezdhették meg a sérült ellátását.

Vasárnap kerítésre dőlt egy nagy méretű fa a Teve utcában. A fa a járókelők forgalmát is veszélyeztette. A város hivatásos egysége motoros láncfűrész segítségével végezte el a műszaki mentést, az eset során nem sérült meg senki.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: katasztrófavédelem tűzoltóság