Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. december 28. 18:03 Forrás: Index / Magyar Hírlap

Novák Katalin még mindig a 22 éves Rácz Zsófia helyettes államtitkári kinevezése miatt magyarázkodik

Akit valójában még nem is neveztek ki, tehát semmi gond nincs semmivel az államtitkár szerint.

Hirdetés

Néhány hete járta be a sajtót, hogy Novák Katalin, az Emmi család és ifjúságügyért felelős államtitkára a Facebookon jelentette be, hogy egy fiatal lány, Rácz Zsófia lesz az új ifjúságügyi helyettes államtitkár, amiből nem is azért lett igazán nagy hír, mert Rácz még csak 22 éves, hanem mert nem szerezte még meg az egyetemi diplomáját, így kinevezése előtt a Fidesz–KDNP-nek törvényt kellett módosítania. Akkor újra beszédtéma lett, hogy a kormánytöbbség rendre úgy alakítgatja az ország törvényekeit és a jogszabályokat, ahogy az aktuális kénye-kedve szerint jól esik, és bár mostanra eléggé lecsengett a téma, úgy tűnik, Novák Katalinban még élénken élnek a nyomai, ugyanis a Magyar Hírlapban közölt friss interjújában még mindig erről magyarázkodik.

„Mindenekelőtt tisztázzuk: Rácz Zsófi még nem kapta meg a kinevezését, tehát szó nincs utólagos törvénymódosításról, ahogy sokan terjesztik”

– olvasható az interjúban. 

Ez a védekezés pedig azért kifejezetten parádés, mert ennek kapcsán korábban még az örökös Fidesz-megmondóembernek számító Deutsch Tamás is elismerte az Index élő interjújában, hogy hibát követtek el azzal, hogy a törvénymódosítás előtt megnevezték a következő helyettes államtitkárt, szerinte fordítva kellett volna csinálni. Persze, nem mintha így rendben lenne a dolog, csak akkor csendben, feltűnés nélkül meg lehetett volna lépni a törvénymódosítást, ami valószínűleg egyáltalán nem keltett volna komolyabb visszhangot a sajtóban – ezt már nem Deutsch mondta, ezt mi mondjuk.

Deutsch szerint egyébként helyes dolog, hogy egy fiatal foglalkozhat ifjúsági államtitkárként az ifjúság ügyeivel, az viszont disznóság, hogy a 22 éves kora és az egyetemi végzettség hiánya miatt támadnak valakit.

A Magyar Hírlapban megjelent interjúban Novák Katalin azt mondta Rácz Zsófia feladatairól, hogy hídszerepe lesz, a fiatalokat kell majd képviselnie.

„A fiatalok maguktól nem fognak minket megkeresni, de ha a saját nyelvükön és stílusukban szólítja meg őket valaki, talán jobban odafigyelnek majd”

– mondta az államtitkár. 

Az Index ennek kapcsán azt írja, hogy ezzel valószínűleg Novák is arra a problémára utalt, amiről az önkormányzati választások óta sokan és sokat beszéltek a kormányoldalon Bayer Zsolttól kezdve Kiskunlacháza polgármesterén át Lázár Jánosig, vagyis, hogy a Fidesz egyre kevésbé tudja már megszólítani a fiatalokat.

(fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: államtitkár Deutsch Tamás Emberi Erőforrások Minisztériuma EMMI Fidesz KDNP kinevezés Novák Katalin Orbán-kormány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés