Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. december 27. 13:49 Forrás: MTI

Jó hír a Soros György egyetemén, a CEU-n tanult kormánybiztostól

Folyamatban van a 2021-ben Budapesten megnyíló „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás szervezése – tájékoztatott a rendezvényért felelős kormánybiztos pénteken Kápolnásnyéken.

Hirdetés

Kovács Zoltán tájékoztatása szerint eddig több mint 100 partnerrel kötöttek szerződést, és több mint 3 milliárd forintot utaltak ki vadásztársaságoknak, megyei kamaráknak, kulturális egyesületeknek, szakmai szervezeteknek.

Az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás és az ehhez kapcsolódó rendezvénysorozat lebonyolításáért felelős kormánybiztos a kápolnásnyéki Halász kastélyban megrendezett országos jótékonysági vadászat keretében megtartott, gróf Nádasdy Ferencnek emléket állító domborműavató ünnepségen elmondta, hogy a nemzetközi kiállításon a szerződött partnerek 660 rendezvényen fogják bemutatni, hogy mit tud, és mit gondol a vadászatról, valamint ennek kulturális szerepéről.

A kormánybiztos a dombormű avatása alkalmából méltatta, hogy gróf Nádasdy Ferenc vadász, vadgazdászati szakember, vadászati szakíró 1872-ben az első vadászati törvény létrehozásában is részt vett. Ez a tevékenysége máig mértékadó a vadászati jogban – emelte ki a politikus. L. Simon László Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselő ismertette, hogy a kápolnásnyéki Halász kastélyban található Fejér megyei közéleti panteon újabb domborművét Nagy Benedek szobrászművész alkotta.

Bízunk abban, hogy eszükbe jut a szervezőknek, hogy ha csak egy koncertre is, de összeállhatna a Hobo Blues Band, hogy eljátsszák a (nyolcvanas évek) hazai könnyűzenei élet(ének) legfontosabb albumát, a Vadászatot.

Azt is jó lenne tudni, szánnak-e szerepet a világkiállításon a batidai vadászkastélynak. Már csak azért is, mert 2037 februárjáig Csongrád megye legnagyobb, 18 ezer hektáros vadászterületét a Návay Kornél Vadásztársaság kezeli, amelynek egyik tagja Lázár János országgyűlési képviselő.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Kovács Zoltán L. Simon László Lázár János vadászat

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés