Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Semmi meglepetés: továbbra is Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar, Vajna Tímea is ott van a friss ötvenes listán
Túl a városon 2019. december 26. 12:28 Forrás: Forbes / 444

Semmi meglepetés: továbbra is Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar, Vajna Tímea is ott van a friss ötvenes listán

Idén is elkészítette a leggazdagabb magyarokról szóló listáját a Forbes, hatodik alkalommal szedték össze, ki az 50 legvagyonosabb ember az országban.

Hirdetés

Az élmezőnyben nem történt változás a tavalyi évhez képest

  • a harmadik helyen Gattyán György áll a maga 244,9 milliárd forintjával,
  • a második az OTP vezére, Csányi Sándor 368 milliárd forinttal,
  • az első pedig Orbán Viktor jóbarátja, a felcsúti gázszerelőből alig néhány év alatt az ország leggazdagabb emberévé váló Mészáros Lőrinc lett, akinek majdnem 40 milliárddal van többje, mint Csányinak: 407,7 milliárd forintos vagyonnal rendelkezik.

Hármójuk közül egyébként Csányi Sándornak volt a legerősebb éve, hiszen 50 milliárd forinttal tudta növelni a vagyonát, Mészáros Lőrinc 26 milliárddal, Gattyán György pedig stagnál az előző évhez képest.

A Forbes gazdaglistáján a Duna Aszfalt vezére, Szíjj László a negyedik, aki a lap becslései szerint egy év alatt megduplázta a vagyonát, jelenleg 207,4 milliárd forintnál jár. Az ötödik helyen Demján Sándor örökösei állnak 206 milliárddal, a hatodik Veres Tibor, a Wallis Csoport elnöke 194 milliárddal, hetedik helyen Felcsuti Zsolt ipari befektető áll 166,2 milliárd forinttal, nyolcadik Széles Gábor, a Videoton és Ikarus elnök-tulajdonosa, neki 156,6 milliárdja van, a kilencedik helyen Kasza Lajos áll 116,9 milliárddal, a tízedik pedig Jellinek Dániel, az ingatlanbizniszben utazó Indotek-csoport ügyvezető-igazgatója és többségi tulajdonosa, 107,5 milliárd forintos vagyonával.

A Forbes szerint az első tízben van olyan, aki kb. ezer alkalmazottjának adott egyévi bónusz fizetést, és olyan is, aki idén először került fel a listára. Ez az első alkalom, hogy két nő is van az ötven leggazdagabb magyar között, egyikőjüknek ráadásul egyedüliként sikerült még 40 éves kora előtt felkerülnie a listára: ő Vajna Tímea, az év elején elhunyt Andy Vajna özvegye, akinek a vagyonát 37 milliárd forintra becsülte a lap. A cégbíróságra leadott dokumentumok szerint ennyit ér az AV Perfect Kft., amit Andy Vajna a halála előtt 2 hónappal hozott létre, és amit a felesége örökölt. Sokáig nem volt egyértelmű, hogy ebben benne vannak-e a szerencsejáték-piac 2014-es átalakítása miatt az állami koncessziótól függő Las Vegas-csoport kaszinói, de Vajna a lapnak azt mondta, igen, csak a vagyonkezelő végső értékéből „lejön még pár millió dollár” kötelezettség – írja a 444.hu.

A másik nő a listán Schmidt Mária, a Forbes szerint ő a 49. leggazdagabb magyar.

(fotó: MTI/Komka Péter)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Forbes Mészáros Lőrinc
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés