Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. december 26. 09:42 Forrás: MTI

Hasznos infók az M1-en: egy médiakutató szerint függőséget okozhat a technológia

A technológia addiktív és káros lehet, ha nem tudatosan használják, nincs korlátok között. Ezt sem gondolta volna magától soha, igaz?

Hirdetés

A napról napra fokozódó migránshelyzet és a szupercsodálatos magyar gazdaság legújabb fantasztikus eredményeinek bemutatása mellett az M1-en igyekeznek úgy csinálni, mintha közszolgálati feladatot is ellátnának, ezért rendszeresen hívnak olyan vendégeket is, akik úgy mondják el, mit kell gondolnia a világ dolgairól egy rendes magyar embernek az Orbáni illiberális demokráciában, szívében a keresztény szabadsággal, hogy közben az előző kifejezések egyikét sem ejtik ki a szájukon, a nagyvezért sem említik meg, de még csak Soros Györgyről sem beszélnek egy szót sem. Ezekből aztán általában valami halál unalmas, közhelyes beszélgetés lesz a műsorvezető és az aktuális vendég között, ritkábban egy közepesen szórakoztató néhány perc, még ritkábban pedig egészen fergeteges televíziós komédia.

Karácsony másnapjának reggelén a második verzió jött össze, amikor Szűts Zoltán médiakutató volt a vendég az M1-en, aki elmondta:

Ilyen gyors technológiai fejlődés, mint most, még soha nem volt. Ráadásul sokan, például kereskedelmi célból, tesznek is azért, hogy az emberek a technológia függői legyenek.

A bölcs médiatudós figyelmeztetett: a családban, iskolában beszélni kell arról, hogy a különböző eszközöket, például az okostelefonokat (naná, mi mást?), mikor, hogyan illik használni.

De Szűts ennél is tovább ment, és egy igazán hasznos, örök érvényű tanítással szolgált az élet nehéz kérdéseire választ kereső M1-nézők számára: 

ha távol levő szeretteinknek küldünk egy fotót, az jó. Ha viszont a szomszéd szobában lévőnek küldünk üzenetet, az káros.

És mikor már azt hihetnénk, hogy ennél okosabbat és tanulságosabbat egész egyszerűen nem lehet mondani a témában, a médiakutató megmutatta, miért ő a Médiakutató: 

Ha nem tudatosan használják a technológiát, személytelenné válhat az ünnep. Tudatos használattal viszont nagyban segíthető a kommunikáció, a társadalmi, családi kapcsolatok erősítése.

Az M1 az ünnepek alatt is magabiztosan illusztrálja, hogy jobb helyre nem is mehetne az a rengetegmilliárd, amit az állami televízió fenntartására költünk évente!

kmn

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: karácsony M1 média MTVA tv ünnep Hasznos infók az M1-en
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés