Hirdetés
Hirdetés
Művház 2019. december 25. 20:00

Feke Pál alakítja Jézust a világhírű rockoperában jövő nyáron a Dóm téren

Magyarország egyik legnépszerűbb musicalszínésze, Feke Pál játssza a címszerepet a Szegedi Szabadtéri Játékok jövő nyári szuperprodukciójában. Ezzel kibővült a világhírű rockopera, a Jézus Krisztus Szupersztár szereposztása.

Hirdetés

Több mint harminc év után jövő nyáron újból visszatér bemutatása színhelyére, a Dóm térre a Jézus Krisztus Szupersztár.

Andrew Lloyd Webber és Tim Rice varázslatos műve a Szegedi Szabadtéri Játékok életében különleges szerepet tölt be, hiszen 1986-ban itt mutatták be Magyarországon először.

A bibliai történet különlegessége, hogy a rock és a beatzene segítségével kel életre.

Andrew Lloyd Webber és Tim Rice világhírű rockoperáját jövő nyáron – július 3. és 11. között – összesen öt alkalommal láthatják majd a nézők a Dóm téren.

Az eredeti musical 1971-ben debütált New Yorkban, majd a világ szinte valamennyi országában – többek között Angliában, Svédországban, Ausztráliában, Párizsban, Spanyolországban, Brazíliában és Ázsiában is – elsöprő sikert aratott.

A Jézus utolsó napjait feldolgozó történet Hollywoodot is inspirálta, a rockoperából 1973-ban egy Oscar-díjra jelölt filmadaptáció is készült, majd 2000-ben egy modernebb hangvételű feldolgozás született belőle.

A világhírű rockopera a Madách Színház társulatával, Szirtes Tamás rendezésében jövö nyáron érkezik Szegedre.

A művésznek olyan felejthetetlen Dóm téri előadásokat köszönhetünk, mint például a Szerelmes Shakespeare, a négy évadon át játszott nagysikerű musical, a Mamma Mia!, vagy A nyomorultak.

Mária Magdolnát Gallusz Nikolett játssza jövő nyáron a Dóm téren.

A Szegedi Szabadtéri Játékok vezetői korábban már bejelentették: Pilátust Sasvári Sándor alakítja. Érdekesség, hogy a színész már az 1986-os Dóm téri ősbemutatóban is szerepelt, akkor Jézusként láthatta a közönség. Jézus tanítványát, Júdást a hazai musicalszínjátszás egyik meghatározó alakja, Serbán Attila, míg Mária Magdolnát Gallusz Nikolett játssza.

A musical címszereplőjeként, Jézus szerepében Feke Pál tér vissza a szegedi színpadra, aki majdnem 20 éves pályája egyik legfontosabb állomásának tartja ezt a darabot:

– Elérzékenyülve és meghatódva várom a nyarat, hiszen Szegedhez rengeteg olyan fantasztikus emlékem és élményem fűződik, amit sosem fogok elfelejteni. A darab sikere szerintem a története, a zenéje. Az első hangtól az utolsóig remekmű. A világon mindenki ismeri, és mindig olyan gondolatokat fog hordozni, ami bármelyik generációnak érvényes. Nekünk annyi a feladatunk, hogy ezt a történetet a mai kornak megfelelően állítsuk színpadra, a legmélyebb tisztelettel.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: 2020-as évad Jézus Krisztus Szupersztár Szegedi Szabadtéri Játékok
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés