Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. december 25. 13:51

Ezt kínálja a Szeged Televízió az ünnepekre

Számos érdekes és izgalmas alkotást kínál az ünnepek alatt a Szeged Televízió.

Hirdetés

December 25. 

19.30 Piedone nyomában
Bud Spencer, eredeti nevén Carlo Pedersoli - bár a sportszeretők körében mint úszó és vízilabdázó is ismert -, világhírűvé a nagy pofonok osztogatójaként vált. Ő Piedone, az olasz nyomozó, aki nem retten meg attól, ha öten rontanak rá, ő az, aki Terence Hill-lel többször is dühbe jön, de olyan emlékezetes spagettiwesternek főhőse is, mint az Aranyeső Yuccában vagy Az ördög jobb és bal keze. 
A nagy bunyós filmhős 2016-ban, 86 éves korában halt meg, Király Levente még találkozhatott vele, hogy aztán jó részt már halála után készítse el a Piedone nyomában című filmjét, melyet négy országban, 40 emberrel forgatott. Születésétől élete utolsó napjáig követhetjük nyomon Carlo Pedersoli életét.  
A Piedone nyomában egy szívszorítóan szép portré, minden másodpercből kiérződik, hogy egy Bud Spencer-rajongó készítette a többi Bud Spencer-rajongónak. 

rendező: Király Levente operatőr:László Gábor vágó: Király Ferenc

20.55 Mentorháló: Forgács Tamás nyelvész előadása
Szent nap-e az ünnep? Ez volt a címe a Mentorháló sorozatban Forgács Tamás előadásának. Az SZTE nyelvésze az adventtől a húsvétig olyan szó - és szólásmagyarázatokat adott, melyeknek rengeteg művelődéstörténeti és néprajzi érdekessége is van.
Az előadást a Szeged Televízió rögzítette.

December 26. 

19.30 Magyarok a Barcáért
Kubala, Czibor, Kocsis - ők hárman elválaszthatatlanok az FC Barcelona történetétől. Kocsis Tibor  dokumentumfilmje róluk szól  drámai archív felvételekkel, sosem látott gólokkal, sosem hallott megindító történetekkel, amiken könnyezni, de nevetni is lehet. 
A Magyarok a Barcáért című dokumentumfilm megtekintése után senki nem fog meglepődni azon, ha egy magyar kapusról szóló vers kötelező tananyag a spanyol iskolákban, vagy ha Európa legnagyobb stadionjának bejáratánál egy magyar játékos két méteres bronzszobrával találkozik. 

rendező-operatőr: Kocsis Tibor vágó:Batka Annamária, Nagyistók Ferenc,Takács Gábor, Szalai Dániel


* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: műsor Szeged Televízió
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés