Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. december 23. 20:36 Forrás: MTI

Az Orosz Ortodox Egyház Magyar Egyházmegyéjének kormányzó főpásztora nagyon bírja Orbán Viktort

Az egyházi vezető szerint a magyar miniszterelnök hozzájárul a lelki értékek és a keresztény kultúra megerősítéséhez Magyarországon. Azzal, hogy a kormány pénzt ad a templomok felújítására.

Hirdetés

Levélben mondott köszönetet Orbán Viktor miniszterelnöknek Márk metropolita, az Orosz Ortodox Egyház Magyar Egyházmegyéjének kormányzó főpásztora azért a támogatásért, amelyben a magyar kormány az egyházmegyét részesítette – tájékoztatott Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár hétfőn.

„A történelmi templomok felújítása és az új hévízi templom felépítése örök időkre bekerül az egyházmegye évkönyveibe, mint különleges példája annak, ahogyan egy állam vezetője hozzájárul a lelki értékek és a keresztény kultúra újjászületéséhez és megerősítéséhez Magyarországon” – írta az egyházi vezető.

Márk metropolita levele szerint „mély tiszteletet vált ki az az álláspont”, amit Orbán Viktor „az európai keresztény értékek és a történelmi egyházak védelme, az erkölcs és a hagyományok megőrzése és megerősítése kérdésében képvisel.”

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: egyház felújítás Orbán Viktor Orbán-kormány Oroszország templom
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés