Hirdetés
Hirdetés
Színes 2019. december 23. 17:25 Forrás: Szegedi Tükör

Mekkora az egója? Lépjen hátra egy lépést!

Karácsonykor talán nincs is jobb családi program, mint társasozni a gyerekekkel, barátokkal.

Hirdetés

Lipócziné Bíró Ágnes, a Játékfarm alapítója ajánlotta lapunknak a szerinte legjobb tíz társasjátékot.

A Pozitivity a pozitív gondolkodás társasjátéka, ami lépésről lépésre, játékosan, szórakoztatva mutatja be azokat a gyakorlatban is alkalmazható technikákat, amelyekkel a pesszimista gondolkodásmód optimistává alakítható.

Mekkora az egója? Mennyire ismeri önmagát? És a többieket? Az EGO játék során kérdéseket kell megválaszolnia, és meg kell tippelnie a többiek válaszát. A jó tippekért pont jár. Az EGO-t 14 éves kortól ajánlják. A Dixit viszont korhatár nélküli, asszociációs társasjáték.

A Mars terraformálása a jövő stratégiai játéka. 2400-ban járunk, a Föld túlnépesedett, a játékosoknak kell élhetővé tenniük a Marsot. A Piou Piou vicces kártyajáték, amelyben tojásokat kell kikölteni, lehet hangosan kotkodácsolni és kukorékolni, ha jön a róka.

Az Imagine családi társasjátékban erősen építenek a szövetségekre. Az Activity-hez hasonló játékban sem mutogatni, sem beszélni nem szabad, hanem az adott kártyákból kell kiválasztani és összerakni azokat, amelyekkel rávezetheti a többieket a megoldásra. A Ticket to Ride Europe az év családi társasjátéka volt Norvégiában. A stratégiai játékban a vasútvonalakért megy a harc, s közben megismerkedhet Európa nagyvárosaival. A Smart Farmer – Smart Games farmos játék lovakkal, tehenekkel, bárányokkal.

A Trónok harca társasjátékban a Vastrónért folyó harcban diplomáciával és ravaszsággal lehet befolyást szerezni. A játékosok seregeket irányítanak, erőforrásokat gyűjtenek a közelgő télre, és megpróbálják visszaverni az ellenséges támadásokat. A Concept társasjátékban beszéd nélkül, képek segítségével kell rávezetni a többieket a feladvány megoldására.

TOP10 társasjáték

1. Pozitivity
2. Dixit
3. EGO
4. A Mars terraformálása
5. Piou Piou
6. Imagine
7. Ticket to Ride
8. Smart Farmer
9. Trónok harca
10. Concept

Forrás: Játékfarm

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: család gyerek játék karácsony társasjáték
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés