Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Negyedik gyertyaláng – a család melegére vágyunk, amikor a világ túl zord körülöttünk
Szegeden 2019. december 22. 18:22

Negyedik gyertyaláng – a család melegére vágyunk, amikor a világ túl zord körülöttünk

Képriport
A kellemetlenül szemerkélő eső ellenére alig voltak kevesebben a Dóm téren a negyedik adventi gyertya meggyújtásakor, mint az előző három alkalmon. Ezúttal Szécsényi Rózsa alpolgármester és Joób István lelkész mondott beszédet.

Hirdetés

A gazdasági ügyekért felelős alpolgármester reményét fejezte ki, hogy kellőképpen felkészültünk az elmúlt hetekben az ünnepekre. Úgy vélte, karácsonykor szeretetre és a nagybetűs jóra vágyunk leginkább. Gondolatait továbbfűzve Szécsényi Rózsa elmondta: bizonyára a család melegére vágyunk, amikor a világ túl zord körülöttünk.

Az ünneptől elválaszthatatlan az őszinteség, mert a karácsony valójában csak az őszinte szívekben lakozik – fogalmazta meg.

Az elcsendesedés fontosságára hívta fel az alpolgármester a figyelmet, és egyben arra, hogy lelkünk és kapcsolataink tisztántartására is használjuk fel az ünnep napjait. Legyen annyi melegség, ami kitart jövő karácsonyig

– zárta szavait Szécsényi Rózsa.

Nem áll korlátlanul a rendelkezésünkre az idő – indította beszédét Joób István, a Hit Gyülekezete lelkésze. Fiatalon úgy gondoljuk, mindenre korlátlanul jut időnk, de hamar rájön az ember, hogy ez nem így van.

Ami fogy, és amiből egyre kevesebb áll rendelkezésre, az válik egyre értékesebbé. Ez pedig nem más, mint az idő

– fogalmazott a lelkész. Éppen ezért kell az élet értékeit keresni. Ne engedjük szétesni kapcsolatainkat – figyelmeztetett Joób István.

Szeretet nélkül nem tud élni az ember. Isten így teremtett meg bennünket. Közben azt is tudnunk kell, hogy szeretet nélkül minden szétesik. Majd visszatért kiinduló gondolatmenetéhez, amikor arról beszélt: az idő fölött nem az ember rendelkezik – mondta.

Joób István szerint az ünnep alkalmat kínál arra, hogy a szeretteink valóban a szeretteink legyenek.

Az egyre erősödő esőben a színpadon a beszédek előtt és közben Botos Lajos és Joób Gergely adott elő alkalomhoz illő zeneszámokat. Az ünnepség végeztével Szécsényi Rózsa és Joób István együtt gyújtották meg a negyedik adventi gyertyát a Dóm téren.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: advent Dóm tér gyertyagyújtás Szécsényi Rózsa Joób István
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés