Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. december 22. 20:30 Forrás: M1

Megint hülyére vesz bennünket az adónkból fenntartott közszolgálati tévénk

Németországból Magyarországra költözött németeket mutogatnak, akik a biztonság miatt választják hazánkat, mert otthon már rettegnek, olyan nagy a veszély.

Hirdetés

Azt már megszoktuk, hogy a közszolgálati média lényegében a kormányzati kommunikációt alátámasztó anyagokat gyárt. Most épp az a cél, hogy karácsonyra el kell hitetni velünk: Magyarország a világ legbiztonságosabb országa, miközben a Nyugat lényegében haldoklik.

A valóság meghamisításának számít az is, ha találunk 2-3 embert, akik elmondanak valamit, majd abból általánosítás készül közszolgálatilag. Merthogy a valóság az nem 2-3 ember szubjektív tapasztalatának felnagyításával és nem is az általánosítás trükkjével keletkezik, és végképp nem állítható elő úgy, hogy előbb megnézzük mi a politikai cél, aztán annak megfelelően felépítjük hozzá a narratívát. Ezt alternatív valóságnak hívják, de mondhatjuk úgy is, hogy lyenkor keletkezik torzított kép egy adott témáról.

A lényeg, hogy az M1-en megszólalt egy német nő, aki állítólag „pusztán biztonsági okokból” költözött Magyarországra.

A nő egyébként nem Borsodba vagy Dél-Békésbe költözött, de nem is Szabolcs-Szatmár-Bereg megye délkeleti csücskébe, hanem Zalakomárba, Zalakaros mellé.

És természetesen egyáltalán nem azért költözött ide, mert a Németországból folyósított, mondjuk 2000 eurós nyugdíjából itt még mindig sokkal magasabb életszínvonalat tudhat magáénak, hanem a biztonság miatt. És nem is azért, mert egy Németországban eladott ház árából 4-5-öt is vásárolhat Zalában. Nem, nem, hanem „pusztán biztonsági okokból”.

Az M1 riportja nagyából annyira vehető komolyan, mint amikor a Kádár-rendszerben szapulták a rothadó Nyugatot.

Egy másik némettel azt is kimondatták, hogy Németország iszlamizálódik, romlik a gazdaság, és százezreket küldenek el a munkahelyükről. 

Igaz, ez a német férfi úgy költözött Zalába, hogy közben a testvére Kaposváron él. De a bevándorlók mégiscsak zavarják, ezért lett ő is bevándorló.(nyitóképünk illusztráció)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bevándorlás M1 Németország közszolgálati televízió
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés