Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. december 20. 20:35

Lámpással, Józseffel és Máriával vonultak a petőfitelepiek

Képriport
Nyolcadik alkalommal rendezték meg Petőfitelepen az óvodások lámpás felvonulását, ám az idén új elemekkel bővült a program. A telepi karácsony legfőbb üzenete ezúttal is az összetartozás fontosságának hangsúlyozása volt.   

Hirdetés

A Gábor Áron Utcai Óvodából indult a kicsik, a pedagógusok, valamint a szülők menete. A hagyományoknak megfelelően kis lámpácskát szorongattak a kezükben az ovisok, és a kellemes időben így sétáltak át a Fő térre.

A menet élén haladó József és a lóháton közlekedő Mária itt bekopogtattak a katolikus templom ajtaján, ahol jó szóval és énekkel köszöntötték őket.

Korábban nem volt ilyen kitérő, de ezúttal megérte változtatni az útvonalon, mert a templom előtti téren is igazi ünnepi hangulatot teremtettek a kicsik és a felnőttek.

Ezt követően érkezett meg a menet a helyi művelődési házhoz, ahol a kicsiket teával, a felnőtteket forralt borral várták. Szénási Róbert, a városrész egyéni önkormányzati képviselője rövid köszöntőjében hangsúlyozta, hogy ilyenkor mindig az egymás iránt érzett szeretetünket és tiszteletünket fejezzük ki. A pihentető együttléttel erőt gyűjtünk az elkövetkezendő feladatokhoz, és az ünnepek alatt van időnk átgondolni a mögöttünk hagyott hónapok eseményeit.

A hagyományoknak megfelelően a Petőfi Sándor Általános Iskolai diákjai szolgáltatták az ünnepi műsort. Az ünnepség fénypontja a korábban gyűjtött adományok átadása volt.

Sz. Gy.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: karácsony Petőfitelep Szénási Róbert lámpás felvonulás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés