Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. december 20. 17:30

Közösen ünnepelték idén is a karácsonyt a szegedi nyugdíjasok

Képriport
Szép hagyomány, hogy minden évben együtt is megünneplik a karácsonyt a szegedi nyugdíjasok Az idén már tizenegyedik alkalommal rendeztek ünnepi gálát az IH Rendezvényközpontban, ahol Szécsényi Rózsa alpolgármester köszöntötte a nyugdíjas klubok több mint félezer tagját.

Hirdetés

– Nagyon jó, hogy az Idősügyi Tanács és Senior Center ilyen sok programot szervez egész évben a nyugdíjasoknak. Különösen megható ez a karácsonyi gála, egészen más élmény közösségben ünnepelni, mint odahaza. Ráadásul vannak olyanok is szép számmal, akik magányosak és ez az egyetlen ünnepi alkalom az év végén, amikor nincsenek egyedül – mondta a műsorra várakozva Molnár Sándor Andrásné, a Postások Szegedi Nyugdíjas Egyesületének elnöke, aki néhány alkalmat leszámítva minden évben eljön, hogy a többiekkel közösen is megünnepelje a karácsonyt.

„Szerencsére én otthon sem leszek egyedül, az ünnep másnapján eljönnek a gyerekeim és az unokáim. Tizennégyen leszünk, kacsaleves, marhapörkölt, töltött káposzta és rántott hús lesz a menü. A bejglik mellé pedig fekete-erdő tortát is csinálok, nálunk ez családi hagyomány” – tette hozzá az asszony.

Boros Gyula idősügyi referens is megerősítette, sok programmal várták az idén az időseket, szám szerint 94 alkalommal szerveztek valamilyen sport vagy kulturális eseményt idén.

A programok közül minden évben kiemelkedik a karácsonyi ünnepi gálaműsor. Most 550 szegedi nyugdíjast hívtak meg, akiket a bejáratnál jövő évi zsebnaptárral, gyékényangyalkával és szaloncukorral köszöntöttek.

– Karácsonykor még inkább fontos, hogy tartozzunk egy közösséghez, egy olyan közösséghez, amelyik szeretetet, megbecsülést és megnyugvást adhat – mondta köszöntőjében Szécsényi Rózsa.

Az alpolgármester arról is beszélt, hogy ne hagyjuk magunkat a rohanó világtól presszionálni, nem az ajándékok sokasága számít, hanem az, hogy minél több időt töltsünk együtt szeretteinkkel, amíg tehetjük, hiszen ez a legnagyobb érték, amiért érdemes élni.

A köszöntőt követően a nem régiben alakult Szegedi Nemzeti Cigányzenekar lépett a pódiumra Báder Béla vezetésével. A népszerű zeneszámokat Huszák Zsóka, Tolnai András, Smidéliusz Éva és Karina Terhes Irén nótaénekesek adták elő, nagy sikerrel.

A gálaestet a Dankó Pista Nótakórus zárta hagyományos karácsonyi dalokkal.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: gálaest IH Rendezvényközpont karácsony Szécsényi Rózsa ünnep
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés