Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Tápai Péter: 250 milliós sikerdíjat kapott Szabó Bálint a Szeviép-károsultak képviseletéért. Szabó: Találkozunk a bíróságon!
Szegeden 2019. december 20. 16:38

Tápai Péter: 250 milliós sikerdíjat kapott Szabó Bálint a Szeviép-károsultak képviseletéért. Szabó: Találkozunk a bíróságon!

Szeged 2019-es utolsó közgyűlésén elhangzott egy „komolyabb összeg” a Fidesz frakcióvezetőjétől. Lehet, „elhamarkodottan fogalmazott.”

Hirdetés

11:38 Tápai Péteré a szó, aki váratlanul Szabó Bálintot Szeged Robin Hoodjának nevezte, majd azt is mondta, 250 milliót rakott zsebre a Szeviép-károsultak után. A napirendre rátérve azt mondta, „esély van a hulladékkérdés rendezésére, a kormány felismerte, hibázott ebben a kérdésben” – írtuk a közgyűlési tudósításunkban.

Az egységi matek és „az alapinfók” alapján akár jó is lehet ez az összeg, hiszen „általánosan elfogadott tény”, hogy

  • Szabó Bálint korábbi cége, amely most már a felesége nevén van, a Likvid Kontroll Kft. képviseli a Szeviép-károsultakat
  • az állam (legalább) 2 milliárd 500 millió forinttal kártalanítja a pórul járt cégeket
  • ebből a kártérítésből tíz százalék a sikerdíj.

Azaz a 250 millió így rendben van.

Mégis van baj.

Szabó Bálint telefonos megkeresésünkre azt mondta, „találkozunk Tápaival a bíróságon”. Majd utána kicsit bővebben arról is beszélt, cége elsősorban a kisvállalkozásokat képviseli, a sikerdíj nagyságrendje tízmilliós, de ennél pontosabb összeget nem árult el.

Tápai megjegyzése föltűnt Mihálik Edvin tanácsnoknak is, aki nem lehetett jelen a Díszteremben, ellenben Facebook-posztban reagált az elhangzottakra.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Fidesz közgyűlés Mihálik Edvin Szabó Bálint Szeviép Tápai Péter sikerdíj
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés