Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. december 20. 07:52

Emlékeznek még mit mondott Orbán Viktor tíz évvel ezelőtt?

„Most is azt mondom a külföldi diplomatáknak, hogy ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok!”

Hirdetés

Tökéletes jellemzése ez a Fidesz végtelenül cinikus politizálásának. Amikor Orbán eltiporta az kormánykritikus nyomtatott sajtót, közben végig liberális véleményterrorra panaszkodott – ezalatt pedig felépítette a maga hazugsággyárát. Amikor a civil szervezetek nyakára lépett rá, közben végig Soros György túlhatalmáról beszélt. Ha számon kérik rajta az egészségügy borzasztó állapotát, ő tíz év kormányzás után is képes az ellenzékre mutogatni. A legfontosabb Orbáni bölcsesség, hogy amikor valami disznóságot csinálsz, rögtön kend rá valaki másra. Lehetőleg olyanra, aki védekezésre képtelen.

Pontosan ezt teszi most a Fidesz a Szeviép ügyben is. A kormányzati propagandasajtó legsötétebb bugyraiból elindult az ujjal mutogatás, a Pesti Srácok és a Szegedma egymást túlszárnyalva kezdtek lejárató kampányba az eljáró bírókkal szemben és folyamatosan próbálják a szegedi önkormányzatra kenni a Fidesz saját mocskát. Azt akarják nekünk beadni, hogy az önkormányzat befolyásolni próbált egy ügyet, aminek egyébként nem is részese.

Nem vádlott, nem tanú, semmilyen módon nem érintett.

  • De amúgy is komolyan veszi bárki, hogy a szegedi városvezetés nagyobb befolyással bír a bírósági döntésekben, mint az az Orbán Viktor, aki ha reggel úgy kel fel, hogy törvényt akar módosítani, estére már Áder János alá is írja neki az új jogszabályt?
  • Kormánya évek óta igyekszik felszámolni a bírói függetlenséget, erre most képmutató módon ezzel Botka Lászlót vádolja?

Ráadásul még emlékszünk, hogy Szeged polgármestere ellen idén a Fidesz azt a Nemesi Pált indította a választáson, aki saját bevallása szerint még a Szeviép csőd után is nyugodtan üzletelt a per vádlottjaival. Aztán itt van nekünk Lázár János, Orbán Viktor legjobb tanítványa, aki mesterfokon űzi a már említett taktikát. A kormány által az adófizetők pénzéből kifizetett 3 milliárd forintnyi kártalanítás Lázár üzleti körének cégeinél landolt, erre ő rögtön ráuszította Szegedre Szabó Bálintot, hogy erről az érdekes részletről elterelje a figyelmet.

A Fidesz persze könnyű célpontokat választott magának. A bírók hivatalból nem vehetnek részt az efféle politikai csatákban, nem támadhatnak vissza. Függetlenségük megőrzése érdekében ez a kötelességük. Mindenkinek csendben tűrnie kell, hogy Orbán közpénzzel kitömött propagandagépezete átgyalogoljon rajta, kiteregesse a magánéletét és kegyetlen módon lejárassa. Az ítélettel lehet egyet nem érteni, a vád fellebbezett is, egy jogállamban ez a rendje annak, ha nem értünk egyet egy döntéssel. Nem pedig a lejáratás, a megfélemlítés és a karaktergyilkosság, amit a propaganda újságírói folytatnak a bírói kar és a szegedi önkormányzat ellen.

Fogadjuk meg Orbán Viktor tanácsát, ne azt figyeljük, amit mond, hanem amit csinál a Fidesz: politikai befolyás alá vonják a bíróságokat, kedvük szerint írják át a törvényeket és közben ujjal mutogatnak másokra, hogy a saját felelősségüket elrejtsék. Nem akarnak ők segíteni a károsultaknak, csak ürügyet keresnek a független igazságszolgáltatás ellen viselt elvtelen háborújukhoz.

És olyan hülyének néznek minket, hogy azt hiszik nem vesszük észre mit művelnek.

G. P.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bíróság Fidesz Orbán Viktor Szeviép
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés