Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • A szeretet nem ismer határokat: hét és fél ezer kilométerről is érkeztek ajándékok a szegedi gyerekeknek
Szegeden 2019. december 19. 19:02

A szeretet nem ismer határokat: hét és fél ezer kilométerről is érkeztek ajándékok a szegedi gyerekeknek

Képriport
Huszonnyolcadik alkalommal rendezték meg a városházán a Toledói Karácsonyt, ahol rászoruló gyerekek kapták meg a Szeged testvérvárosából érkező ajándékokat. Idén negyvenhárom szegedi kisgyerek várta izgatottan, mikor bonthatja ki a meglepetéseket rejtő csomagokat.

Hirdetés

Az elmúlt években több mint 2 ezer szegedi gyermek kapott karácsonyra jándékot a toledóiaktól.

– Jövőre ünnepeljük Szeged és Toledo testvérvárosi kapcsolatainak harminc éves évfordulóját. Az első év kivételével folyamatosan megajándékozzák a szegedi gyerekeket a kint élő egykori magyarok leszármazottai – mondta el az ünnepség előtt Tóth Károly, önkormányzati képviselő, a Toledói Barátok Egyesületének elnöke.

Megtudtuk, minden évben olyan gyerekeket hívnak meg a karácsonyi ünnepségre, akik rászorulók, de emellett jó tanulók is.

Idén negyvenhárom szegedi, valamint húsz algyői és húsz bordányi kisgyermek kapott csomagokat, amelyek 10 ezer forint értékben tartalmaztak ruhaneműket, könyveket és természetesen játékokat.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Szabó Luca galériáját!

– Mielőtt összeállítottuk volna a csomagokat, megkérdeztük a gyerekeket is, minek örülnének igazán – mondta el a képviselő.

– Én egy borotválkozós fiú Barbie-t kértem – mondta a harmadik osztályos Kószó Laura, majd rögtön hozzá is tette, még egy barbi kocsi is jöhet mellé.

A középső csoportos kistestvére, Kitti is Barbie-t kért. Ő egy sírós babábak tudna igazán örülni, cumisüveggel – mondta.

– Barbie babából bármennyi jöhet a lányoknak, sosem elég! – mondta édesanyjuk, Kiss Bettina, akitől azt is megtudtuk, azért kaptak meghívást a ma délután ünnepségre, mert rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülnek.

Az ünnepséget a Brass Quintett rézfúvósainak minikoncertje vezette fel, majd a város nevében Szécsényi Rózsa köszöntötte a gyerekeket és az őket elkísérő szülőket:

– A toledóiak ajándéka az élő példa arra, hogy a szeretet nem ismer határokat. Ezeket a személyre szóló játékokat több ezer kilométerre élő emberek küldték a szegedi gyerekeknek, hogy ismeretlenül is öremet szerezzenek velük – mondta az alpolgármester, majd megkezdődött a csomagok kiosztása.

Amikor pedig minden ajándékcsomag megtalálta kis tulajdonosát, jöhetett a közös csomagbontás. A dísztermet pillanatok alatt betöltötte a csomagolópapírok zörgése és a gyerekek örömújongása.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió tudósítását!

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: ajándékozás karácsony testvérváros Toledo városháza
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés