Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. december 19. 18:55

Ajándékozás: ma egész nap a szegedi gyerekeké volt a városháza díszterme

Képriport
Három alkalommal is köszöntötték ma a szegedi gyerekeket a városháza dísztermében. Délelőtt 11 órakor, majd 13 órakor is ünnepi műsorral és ajándékokkal várták a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló gyerekeket és szüleiket, délután pedig Szeged testvérvárosának, Toledónak az ajándékait vehette át közel félszáz apróság.

Hirdetés

Huszonhetedik éve köszöntik így a szegedi óvodásokat és kisiskolásokat. Az esemény ötletgazdája, Rácz Dezső, a Tatradol Travel Utazási Iroda vezetője elmondta, több mint két és fél évtizeddel ezelőtt az ötletével azt szerette volna elérni, hogy a rászoruló gyerekek is kapjanak ajándékot karácsonyra, ráadásul a város egyik legszebb épületében, a városháza dísztermében vehessék azt át.

– Már másodszor kaptunk meghívást ide a városházi karácsonyra az unokákkal, nagyon örülök annak, hogy az idén is itt lehetünk – mondta Bezdány Gézáné, aki három unokája közül most Boglárkával jött el az ünnepségre.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Szabó Luca galériáját!

– Egy hajas babát szeretnék kapni – mondta érdeklődésünkre halkan a kislány, majd azt is sikerült megtudnunk, hogy mindezért korábban már levelet is írt szülei segítségével a Jézuskának.

Idén két turnusban összesen 350 szegedi óvodást és kisdiákot hívtak meg az ünnepségre a város különböző oktatási intézményeiből.

Ezúttal is értékes ajándékokkal és színvonalas műsorral kedveskedtek a szervezők a kicsiknek.

– A szegedi önkormányzat és partnerei 1993 óta minden évben megrendezi a városházi karácsonyt – mondta köszöntőjében Fodor Antal tanácsnok.

Szabó Éva Andrea, a Belvárosi Mozi vezetője pedig az ajándékok mellé meghívta a gyerekeket a tegnap átadott, teljesen felújított patinás filmszínházba, ahol szombaton délelőtt a Sarkvidéki expedíció című rajzfilmet nézhetik majd meg a gyerekek.

Az ajándékok kiosztása előtt a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskola növendékei muzsikáltak a gyerekeknek és a Szegedi Zrínyi Ilona Általános Iskola diákjai adtak ünnepi műsort.

A rendezvényt az önkormányzat mellett a Vöröskereszt helyi szervezete, a Petőfi Sándor Művelődési Ház, a Délmagyarországi Gyermek-és Ifjúsági Alapítvány, Tatradol Travel Utazási Iroda, valamint az Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. és a Szent-Györgyi Albert Agóra támogatta.

A hátizsákokba rejtett ajándékcsomagokban gyümölcsöt, csokoládét, szaloncukrot, könyvet, valamint játékokat találhattak az apróságok.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió tudósítását!

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: ajándékozás karácsony ünnep városháza
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés